Forside / Nyheder / Marked / Komori køber MBO
Komori køber MBO

Komori køber MBO

Komori Corporation fortæller i en pressemeddelelse, at de har underskrevet en basisaftale med MBO Group, om erhvervelse af alle aktier med det formål at gøre det er et Komori-datterselskab.

I 2018 forsøgte Heidelberg at overtage efterbehandlingsspecialisten MBO. MBO er mest kendt for deres falsemaskiner, men er netop nu meget omtalt på grund af deres robot CoBo-Stack, som stabler færdige udlæg fra netop falsemaskiner. Overtagelsen blev forpurret af de tyske konkurrencemyndigheder som mente, at sammenlægningen ville skabe en alt for dominerende position i markedet til skade for kunderne. Nu ser det ud til, at Komori lykkes med at overtage MBO.

Købet hjælper Komori ind på en ny strategi

Siden grundlæggelsen i 1923 har Komori været engageret i fremstilling og salg af offsettrykmaskiner. Selvom Komori trykmaskiner er kerneområdet, er de i færd med at transformere deres forretningsstruktur, så de bedre kan favne den positive udvikling inden for det farmaceutiske område, emballage og ikke mindst digital trykning.

Den tysk-baserede MBO Group blev grundlagt i 1965 for at fremstille falsemaskiner. MBO-gruppen har arbejdet inden for dette felt i mere end et halvt århundrede og skabt betydelige markedsandele i især Europa og USA. I dag har MBO-koncernen produktionsfaciliteter to steder i Tyskland såvel som i Portugal. De har desuden lokale datterselskaber i USA, Frankrig og Kina, samt en række partnere i andre dele af verden. De er repræsenteret i mere end 60 lande.

Herzog + Heymann er et datterselskab af MBO Group, der leverer endvidere maskiner designet til at udføre en kompleks falsning af tyndt papir og kræver specialteknologi. I de senere år lancerede MBO Group også samarbejde med robotproducenter, hvilket har resulteret i mandskabsbesparende systemer som fx CoBo-Stack.

Supplerer hinanden perfekt

MBO-gruppens aktiviteter overlapper ikke med Komoris. Gennem overtagelsen af MBO Group forventer Komori at kunne markedsføre unikke produkter, der understøtter dens forretning. Specifikt vil optagelsen hjælpe Komori med at introducere efterbehandlingsløsninger til kommercielle trykkerier, hvilket er et helt nyt felt for Komori.

Komori mener, at begge virksomheder er godt positioneret til at supplere hinanden. Fremover vil Komori bestræbe sig på at samle teknologier og netværk. På disse måder kommer Komori effektivt fremad med de initiativer, der sigter mod at omdanne deres forretningsstruktur.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.