Forside / Ikke kategoriseret / HP lancerer hurtig B2 Indigo samt ny etiketprinter

HP lancerer hurtig B2 Indigo samt ny etiketprinter

P&M sommerferiebanner

Kort før DRUPA udskød årets messe til 2011 nåede HP at annoncere, hvilke nye maskiner de ville introducere på messen. Tophistorien er to nye HP Indigo-generationer designet til henholdsvis kommercielle trykkerier og etikettrykkerier.

HP Indigo 100K Digital Press

Den nye B2-format HP Indigo 100K Digital Press til kommerciel trykning, er den første presse i den nye serie 5-platform. Den er konstrueret til at levere mere end en million B2 dupleksark pr. måned. Maks. hastigheden er på 6.000 ark i timen (3+0 Enhanced production mode). Til mere traditionel produktion (4+0) producerer den 4.500 ark i timen, hvilket giver en hastighed, der er helt på linje med inkjet B2-maskinerne fra bl.a. Konica Minolta, Komori, Canon og Fuji.

HP Indigo V12 Digital Press

Til etiketproduktion har HP udviklet Indigo V12 Digital Press, designet med næste generation af HP Indigo LEPX-arkitektur. Det er en smal bane-trykpresse, der effektivt udnytter Indigos Liquid Electro Photography (LEP)-teknologi. Som den første maskine i serie 6-platformen tilbyder HP Indigo V12 med op til 12 farver. Hastigheden er på op til 120 meter per minut og giver produktivitetsydelse der matcher analog etiketproduktion, skriver HP i en pressemeddelelse. En ny og automatiseret farvestyrings-teknologi, Spot Master, skulle give branchens hurtigste farvekorrektion.

På DRUPA ville HP også have vist de nye maskiner:

  • B2 HP Indigo 15K
  • SRA3 + HP Indigo 7K
  • HP Indigo 7eco
  • HP Indigo 6K
  • HP Indigo 8K
  • HP Indigo 25K til etikletter og emballering
  • HP Indigo 35K og
  • B1 HP Indigo 90K til karton og special applikationer.

HPs kunder har fordoblet deres forretning

Værdipakker med opgraderingsmuligheder giver desuden eksisterende kunder mulighed for at drage fordel af disse nye funktioner og muligheder.
– I løbet af de sidste fire år har HPs kunder næsten fordoblet deres forretning, og genereret 100 milliarder DKK i omsætning alene sidste år. Vi mener, at de dramatiske innovationer i vores DRUPA-portefølje vil indlede en ny æra, der fortsat vil drive væksten for vores kunder i det kommende årti og fremover, siger Alon Bar-Shany, general manager, HP Indigo.

Den nye HP Indigo 100K er udviklet til nonstop-udskrivning og er Indigos første serie 5-press. Den leverer markant højere produktivitet med Indigos berømte digitale ”offset-look and feel”. HP Indigo 100K bruger avanceret papirhåndtering og offset-lignende gripper-til-gripper-design til at holde en præcis og effektiv pasning. Den har fem-input-kilder til hurtige skift mellem forskellige materialer, automatiseret farvestyring og kalibrering og hurtige skift mellem job og medier.
Maskinerne var planlagt til kommerciel frigivelse på DRUPA.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.