Forside / Artikler / V1 Printcompany har specialiseret sig i print på stof
Dybe og klare farver kendetegner produkter fra V1 Printcompany

V1 Printcompany har specialiseret sig i print på stof

Beachflag printet på materiale fremstillet af genbrugsplast

I den lidt eventyragtige lille by, Ebeltoft, med det romantiske rådhus og det smukke Mols Bjerge i baglandet og liggende ud til Ebeltoft Vig, ligger der også en virksomhed, der printer på stof – og gerne stof i store formater. Som mange andre virksomheder i disse år har V1 Printcompany også fokus på bæredygtighed og miljøet, og de har hejst deres nye grønne miljøvenlige flag ved indgangsdøren, hvor området også er prydet af flere grønne beachbannere.

Stof af genbrugsplast – fremstillet i Europa

Og flagene har ikke blot farven grøn. De er ”grønne”, forklarer virksomhedens indehaver, Per Bang, da jeg besøger V1 Printcompany. Materialet, som flagene er produceret på, er fremstillet af genbrugsplast, og produktionen af materialet sker i Europa, hvilket Per Bang lægger stor vægt på.

– Det er lidt dyrere end det normale stof, der anvendes, men vi har valgt at sælge vores flag til samme pris. Så er det også lettere for kunderne at træffe valget, fortæller Per Bang, som forklarer, at der er stor efterspørgsel på miljørigtige produkter, men V1 Printcompany har også taget produktet ind i sortimentet for deres egen skyld. De har længe arbejdet med hensyntagen til miljøet. Benytter bl.a. vindenergi, kører kun med vandbaserede farver og forsøger konstant at minimere spild i produktionen.

Har kun produktion i Ebeltoft af hensyn til leveringstiden

Det er store maskiner, de har hos V1 Pritcompany

V1 Printcompany har mere end 40 års erfaring, og allerede tilbage i 90’erne begyndte de at producere på de første digitale printere. De har også haft produktion i Polen, men det har de flyttet hjem til Danmark igen.

– Det gjorde vi af hensyn til leveringstiden og kommunikationen. Vi arbejder normalt med leveringstider inden for få dage, og kan også klare samme dags levering, hvis det virkelig haster. Derfor er vi nødt til at have produktionen tæt på, og så er det, at have sælgere og produktion samme sted et absolut plus, forklarer Per Bang.

Fyldige farver kendetegner V1 Printcompany

De printer kun på stof hos V1 Printcompany, og de printer gerne i store formater. De har også udstyret til det. Blandt andet har de lige fået installeret en ny Vutec FabriVU printer, der klarer 3,4 m i bredden og kan printe op til 500 kvm i timen. I Ebeltoft kører de normalt i et ”mode”, hvor der produceres 150 – 200 kvm i timen.

De arbejder stadig med Serigrafisk tryk, som der er god økonomi i ved store oplag af fx logoflag i få rene farver. De arbejder også meget med Dye Sublimation Transfer, hvor der først printes på papir, som derefter i en Calander varmepresse overføres til stoffet. Varmemetoden omdanner printfarven til en gasart, der trænger ind i stoffets fibre. Resultatet er nogle meget fyldige farver, som er blevet et af V1 Printcompanys specialer.

En roll-up printet på materiale af genbrudsplast

Udelukkende underleverandør

V1 Printcompany er næsten udelukkende underleverandør til skiltebranchen og grafiske virksomheder. Deres opgaver er ofte unikke opgaver, som kun bliver produceret én gang. Og som nævnt kan de producere ganske store formater, men de laver også rigtig mange flag, hvor en del kunder har været med helt fra virksomhedens start.

Udfordringerne kommer fra Polen

Som alle andre har virksomheden naturligvis konkurrenter. – En tre fire stykker i Danmark, men vi konkurrerer egentlig ikke så meget med dem, og nogle gange får de også løst opgaver hos os, kommenterer Per Bang, og han fortsætter: –Udfordringerne kommer mere fra Polen. Men så må vi sælge på vores hurtige levering, gode service og kvalitet. Vi kvalitetstjekker meget gennem hele forløbet lige fra den spæde start til forsendelsen. Men vi skal også udmærke os på rådgivning. Vores viden er kundernes fordel, ikke mindst omkring vejledning om fx materialer og montering. Og så oplever vi, at kunderne er glade for at varerne bliver produceret i Danmark, så vi slår også lidt på: ”Made in Denmark”.

Maskinparken udskiftes – medarbejderne bevares

Martin Skafte Møller og Per Bang

V1 Printcompany er præget af en stor maskinpark, der kan leve op til en effektiv produktion, og den fornyes i takt med udviklingen. Blandt andet er der også for nylig blevet installeret en robot-symaskine.

– Vores maskinpark udvikles løbende i forhold til nye muligheder, der kan betyde en forskel for vores produktion med hensyn til effektiv og økonomisk produktion, samt ikke mindst i relation til ydelser og produkter, vi kan tilbyde kunderne. Det gælder også for materialer, hvor vi forsøger at være på forkant med kundernes ønsker. Men en ting vil vi gerne bevare. Det er vores 12 personer store medarbejderstab. Flere har været her mellem 10 og 20 år. Det værdsætter både vi og kunderne, så det skal der helst ikke ændres på, lyder slutkommentaren fra Per Bang, direktør og indehaver af V1 Printcompany, der på billedet ses sammen med den nyeste medarbejder, Martin Skafte Møller, der arbejder med salg og markedsføring.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.