Forside / Nyheder / Marked / Helt ny folieringsteknologi fjerner spild fuldstændigt

Helt ny folieringsteknologi fjerner spild fuldstændigt

ACTEGA Metal Print har offentliggjort deres første betakunde for den teknologi, som Benny Landa introducerede på seneste DRUPA, og som siden blev overtaget af ACTEGA. I Landa-regi blev den benævnt Nano-foil, men har efter ejerskiftet ændret navn til EcoLeaf. Det er et fint metalpulver, der skulle give samme effekt som traditionel coldfoil. Eksempler, der blev vist på seneste LabelExpo, tyder på, at de holder hvad de lover.

I Versmold, kun 1,5 times kørsel fra ACTEGA i Lehrte, ligger Kolbe-Coloco som er en del af den Hamburg-baserede trykkerigruppe H.O.PERSIEHL med mere end 550 ansatte. De vil fra begyndelsen af marts teste EcoLeaf på deres 12-farve Gallus RCS, som har offset, flexo og silketryk inline.

Kan integreres hvor som helst

Metoden skulle være en mere bæredygtige og omkostningseffektiv forædlingsteknologi. Grundlaget for EcoLeaf er et sølvpigment, der kan overtrykkes. Det giver en regnbue af metalliske farver inklusive guld. Systemet kan integreres inline på analoge presser, digitale trykpresser eller efterbehandlingsudstyr. Det kan installeres på nyt udstyr eller eftermonteret på eksisterende udstyr. EcoLeaf består af et trykt trigger-billede (trykt med en klæber) og en metalliseringsenhed, der kun anvender den nøjagtige og krævede mængde metal på trigger-billedet.

– Vores forretning er fokuseret på at skabe en bedre forbindelse mellem et brand og forbrugeren for i sidste ende at hjælpe salget. Det gør vi ved at bruge nogle af de bedste printteknologier på markedet, og EcoLeaf er et eksempel på dette, siger Michael Leon, administrerende direktør, Kolbe-Coloco.

Eliminerer spild

– Ved at fjerne det utrolige spild, som man har ved folietryk, har vi opnået en vigtig milepæl i vores branche. Af denne grund er vi ikke i tvivl om, at vores kunder vil tage imod EcoLeaf med åbne arme. Men vi ved også, at de også vil elske muligheden for at tilføje omkostningseffektiv og forbløffende metalliseringseffekter til deres ordre. Denne løsning har potentialet til at være en seriøs ”game-changer”, udtaler Michael Leon.

Ifølge Jan Franz Allerkamp, administrerende direktør for ACTEGA Metal Print, var Kolbe-Coloco et ideelt valg som den første betasite.
– I Kolbe-Coloco har vi fundet en meget innovationsdrevet forretning. De driver et automatiseret, rent og meget professionelt trykmiljø, og har allerede vist sig at være åbne for forandringer. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med dem i de kommende uger og måneder for at se EcoLeafs positive indflydelse på deres forretning.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.