Forside / Nyheder / Miljø / Alkoholfri trykning bliver højaktuel med prisstigninger på IPA og sprit

Alkoholfri trykning bliver højaktuel med prisstigninger på IPA og sprit

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Den store efterspørgsel, vi p.t. oplever på håndsprit, har betydet kraftige prisstigninger på både IPA og sprit. Og nogle vil opleve, at det kan være svært i det hele taget at få fat i sprit i denne tid.

Derfor får alkoholfri trykning netop nu ekstra stor relevans. Custmo og ABC Allied har allerede i mange år arbejdet med alkoholfri trykning, og de fortæller, at det uden problem kan lade sig gøre på de fleste maskiner.

Steen Berner Sørensen

– Enkelte gange kræver det dog, at trykkeriet udskifter deres dosér-valser i fugteværkerne, for at det virker. Men det er en engangsudgift i forhold til at blive ved med at købe dyr sprit, fortæller Steen Berner Sørensen fra Custmo, og han fortsætter: – En dosér-valse vil hurtigt være tjent ind, hvis den sættes i forhold til høje spritpriser.

En sideeffekt ved alkoholfri trykning er naturligvis også et bedre arbejdsmiljø for de ansatte i trykkeriet samt en grønnere profil af hele virksomheden.

Situationen har medført, at ABC Allied Europe har oplevet en voldsom stigning i efterspørgslen af deres pro-økologiske additiv Titan Elite. Titan Elite Fount er certificeret med det nordiske Svanemærke og Blue Angel miljømærket samt FOGRA og Low Migration fra Smithers Pira.

Ifølge producenten giver Titan Elite Fount mulighed for en betydelig reduktion eller endda en fuldstændig eliminering af isopropylalkohol (IPA) i forbindelse med produktion på offsetudstyr.

ABC Allieds europæiske salgsdirektør Konrad Lewandowski understreger, at virksomheden på grund af ​​coronavirus-pandemien og den deraf følgende mangel på isopropylalkohol (IPA), der bruges i offsettryk, har øget sin beholdning af råvarer betydeligt på deres produktionsanlæg i Warsawa, for at kunne sikre en kontinuerlig levering til trykindustrien.

Titan Elite Fount er ikke kun interessant i sammenhæng med den nuværende markedssituation, men er også et attraktivt alternativ for fremtiden, hvilket giver mulighed for mere stabil trykproces og bedre arbejdsmiljø for medarbejdere.

– Fordelene ved denne løsning er beviselige og inkluderer både økonomiske, økologiske og kvalitetsmæssige aspekter, kommenterer Konrad Lewandowski i en pressemeddelelse.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.