Forside / Nyheder / Marked / Det ville Agfa have vist på de udskudte messer

Det ville Agfa have vist på de udskudte messer

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Agfa havde set frem til både at præsentere nye løsninger på Fespa og Drupa, men også til at tale med kunderne om deres virksomhed og muligheder for udvikling. Det bliver nu udskudt i messeform til efteråret, hvor Fespa finder sted i Madrid til oktober, og Drupa som er skubbet til april 2021. Men nedenfor et interview, hvor vi har spurgt Agfa lidt ind til de nyheder, de havde set frem til at præsentere. 

Hvilket produkt havde I glædet jer mest til at vise de danske kunder på den nu udsatte Fespa- og Drupamesse?

I forbindelse med Fespa 2020, som skulle have fundet sted her i marts måned i Madrid, havde vi i Agfa set frem til at demonstrere Oberon- og Jeti Tauro bredformatudstyr. Desuden havde vi set frem til, at Agfas eksperter kunne tale med kunderne om dagens forskellige forretningsbehov.

Oberon RTR3300 er den seneste tilføjelse til Agfas serie af printere inden for storformat. Denne dedikerede 3,3 m high-end roll-to-roll-løsning kommer i en version med fire farver plus hvid samt en med seks farver. Begge versioner kombinerer ekstrem produktivitet og kvalitet med et omfattende medieudvalg og en unik brugervenlighed. Takket være det vandkølede bord og UV LED-lamper håndterers enhver form for varmefølsomt rullemateriale problemfrit, inklusive mere prisbillige medier. Det dedikerede mesh-print-kit gør det enkelt for brugeren at arbejde med mesh-funktionen. Løsningen leveres med en række smarte funktioner, der fremskynder driften, letter jobplanlægningen og optimerer brugen af medier.

Jeti Tauro H3300 LED er en 3,3 m hybridprinter, der er bygget til at håndtere ekstreme arbejdsbelastninger 24/7 med en fantastisk hastighed på op til 453 m² / t. Den fik for nylig en række opgraderinger: firefarveversion, Automatic Board Feeder (ABF) og en let roll-to-roll-enhed.

Begge motorer drives af Agfas Asanti-software, der fungerer som et smart produktionshub for skilte- og displayfirmaer. Asanti automatiserer arbejdsgangsprocesser for øget produktivitet og garanterer en flot udskriftskvalitet og farvekonsistens. Dets intuitive betjeningspanel, som besøgende kan udforske detaljeret på FESPA til efteråret, giver detaljer om status for printeren og printjob, mens ‘media recipes’ styrer alle parametre til et bestemt medie. Derudover hjælper Asantis intelligente billedalgoritmer med at begrænse blækforbruget.

Da drupa er blevet udsat til 2021, er det for tidligt på nuværende tidspunkt at fortælle, hvad Agfa vil præsentere, men der vil være fokus på bæredygtig innovation, økologi, økonomi og ekstra bekvemmelighed – eller ECO³ (Energy Company Obligation). Vores hardware, software og forbrugsstoffer gør dine prepress- og printopgaver mere ”rene”, mere omkostningseffektive og lettere at betjene og vedligeholde. Det ultimative mål for Agfa: Mere værdi for hele din printvirksomhed!

Generelt er Agfa forpligtet til at påtage sig rollen som facilitator og rådgiver for sine kunder, lyder det fra Susanne Rösner fra Agfas Marketing Europe-afdeling.

Michael Boeriis, AGFA

Michael Boeriis fra Agfa Danmark tilføjer: – Fespa-messen var også en mulighed for AGFA til at vise vores danske kunder Jeti Mira flatbedprinteren, der netop har vundet SGAI 2019-prisen som bedste Flatbed printer 2019. Den understøtter også vores brede produktsortiment inden for UV Injet, hvor vi har maskiner i Flatbed, Hybrid, Roll-to-Roll, stofprinter og læderprinter, der alle understøttes af AGFA Asanti workflow og AGFA INK. Det hele udviklet og fremstillet af AGFA, som en af de få på markedet har AGFA nemlig hele porteføljen med både inhouseproduktion og -udvikling.

Drupa var for AGFA en vigtig messe, med focus på også at vise verden vores nye robotløsning til CTP, også kaldet Robotic. En løsning, som Stibo Complete har købt for at spare på miljøet med Agfa Elite Eco plader og Arkana Smart fremkalder, som reducerer brugen af kemi, vand samt forbedrer hele arbejdsmiljøet med håndtering af tunge løft for prepress-medarbejdere, der i dag løfter plader i CTP maskinerne. Blot for at nævne nogle andre spændende ting, havde vi også planlagt at vise vores nye Apogee Workflow med emballagemodul.

Hvorfor fokus på netop disse produkter?

Agfa havde besluttet at vise de nyeste printere på Fespa. Det ville give besøgende mulighed for at få et første indtryk af udskriftskvalitet og produktivitet. Agfas Asanti-software viser detaljerne og styrkerne af vores GreenGuard Gold-certificerede farver, fortæller Susanne Rösner.

Med Jeti Tauro H3300 LED viser AGFA endnu engang nye muligheder for at købe en maskine, din forretning kan vokse med. Den kan købes som manuelt betjent printer og kan udbygges til fuldautomatisk arkprinter eller fuldautomatisk roll-to-roll printer med ruller, der kan veje op til 700 kg, fortsætter Michael Boeriis.

På hvilken måde vil dette produkter gøre en forskel for de danske virksomheder?

Susanne Rösner, AGFA Europe

Agfas skilte- og displayportefølje understøtter virksomheder i arbejdet med at opfylde deres daglige arbejde og samtidig tage hensyn til deres behov. Derudover hjælper Agfa markedet og kunderne med at holde sig foran konkurrencen og tilbyder komplette løsninger, lyder kommentaren fra Susanne Rösner.

Hele idéen med at udvikle maskiner, som er manuelt betjent, som kan upgraderes til fuldautomatiske maskiner, er naturligvis at man kan starte manuelt og når det er muligt kan opgradere og dermed frigøre en medarbejder til andre opgaver og dermed øge lønsomheden, fortæller Michael Boeriis.

Hvem er den primære målgruppe for produktet?

Det er skilte- og displaymarkedet, siger Susanne Rösner, og Michael Boeriis uddyber: – Det er i Danmark større skiltevirksomheder, emballage- og graske trykkerier, hvor hastighed, kvalitet og ikke mindst automation er vigtigt. Vores Anapurna serie henvender sig til alle målgrupper, da vi i denne serie dække alle tre typer printere. Roll-to-roll, hybrid og flatbed.

Hvordan kan tiden frem mod næste messe bedst udnyttes, så både I og kunderne får den mest effektive og succesfulde messe?

Agfa arbejder på forskellige muligheder som podcasts, webinarer og livsdemonstrationer for at holde kunder og kundeemner informeret og opdaterede, lyder slutsvaret fra Susanne Rösner og Michael Boeriis.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.