Forside / Nyheder / Marked / Ny B3-inkjet arkprinter fra Canon løfter kvaliteten og medie-fleksibiliteten

Ny B3-inkjet arkprinter fra Canon løfter kvaliteten og medie-fleksibiliteten

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Med den nye varioPRINT iX-serie tager Canon skridtet helt op til de bedste vådtoner og offset-teknologier hvad angår kvalitet. Det samtidig med at den nye farve- og tørringsteknologi forøger medieudvalget markant.

VarioPRINT iX er en avanceret inkjet ark produktionsprinter, som er udstyret med den nye iQuariusiX-teknologi. Den er rettet mod kunder med månedlige produktionsvolumener på mellem en og 10 millioner A4-sider. Den tilbyder den interessante kombination af den grafiske kvalitet og medievalget fra offset eller ‘liquid toner’-systemerne med produktiviteten og omkostningseffektiviteten fra inkjet.

Høj hastighed og lav nedetid giver stor produktivitet

Den kan printe 9.000 SRA3-sider i timen (eller 320 A4-sider i minuttet) på en bred vifte af medier. Det gælder fx offset coatede medier fra 90 til 350 g/m2. Det giver mulighed for at printe en lang række kommercielle printapplikationer – fra marketingmateriale og premium direct mail til kataloger, magasiner og bøger – i store volumener.

Med en gennemsnitlig oppetid på mere end 90% (dokumenteret via i300-serien) og intet behov for daglig kalibrering eller vedligeholdelse leverer varioPRINT iX-serien en væsentlig stigning i produktiviteten. Det giver målbare forbedringer af de samlede driftsomkostninger sammenlignet med andre arkproduktionsteknologier.

Bygger på velkendt og pålidelig teknologi

Den nye produktionsprinter bygger videre på succesen af varioPRINT i-serien-platformen, der blev lanceret i 2015. Med over 250 installationer verden over har varioPRINT i-serien sat Canon i førerpositionen inden for inkjet-produktionsprint af transaktionsapplikationer, bøger og højkvalitets direct mail.

Den nyeste iQuariusiX-teknologi udgør kernen i den nye iX-serie og kombinerer tre nye og vigtige innovationer:

  • Et banebrydende tørresystem, der kombinerer luft og varme med befugtning for at beskytte mediet. Dette sikrer robuste print på en bred vifte af medier, der er helt plane og klar til øjeblikkelig efterbehandling.
  • En ny patenteret polymerpigment, i en vandbaserede farve samt ColorGrip, som giver enestående, levende og faste farver på en lang række medier, herunder coatede medier op til 350 g/m2.
  • iQuarius kvalitetskontrolteknologier, som giver utrolig høj billedkvalitet, takket være ægte 1200 dpi billedbehandling og 1200 dpi printhoveder, der er udviklet sammen med Kyocera. En avanceret dysekontrolteknologi benytter en inline-scanner til automatisk kontrol og justering af enkelte dyser i løbet af produktionsprocessen, hvilket reducerer nedetid og spild og sikrer høj billedkvalitet.

Mediehåndteringen er blevet forbedret med automatisk registrering, frasortering af fejlbehæftede medier inden print og nøjagtig medietransport, hvilket yderligere optimerer kvaliteten og produktiviteten. Med den nye VarioPrint iX-serie kan man håndtere små oplag, hurtigt skifte mellem opgaver og fremstille færdigbehandlede dokumenter med blandede medier, samtidig med at man enkelt imødekommer kundernes deadlines.

Tak ja til stort set alle opgaver

Hans Dalmeijer, Produkt og marketingsansvarlig for Canon Production Printing Products, Canon Danmark siger: – Det attraktive ved inkjet er den fantastiske produktivitet. Med varioPRINT iX-serien behøver man ikke længere vælge mellem kvalitet og medievalg, eller mellem produktivitet og omkostningseffektivitet. Kommercielle printvirksomheder kan nu takke ja til stort set samtlige ordrer med sikkerheden om at kunne levere en perfekt printkvalitet, have muligheden for at vælge mellem en lang række medier og få glæde af hurtige gennemløbstider. Kunder, der gerne vil tilbyde den største portefølje af højkvalitets-applikationer, har nu en ark produktionsprinter, der kan hjælpe dem med at generere flere ordrer, samtidig med at de kan håndtere mindre, mere forskelligartede job på en fleksibel og rentabel måde.

Simon Brejner, Country Director, Production Printing Products, siger afslutningsvis: – Lanceringen af varioPRINT iX-serien er en væsentlig forbedring af vores produktportefølje, som henvender sig til grafiske virksomheder. Med VarioPrint iX-series, Canons Colorado UVgel-teknologi og ProStream-baneprinterne har kommercielle printvirksomheder nu et endnu større udvalg af Canon-løsninger at vælge imellem til at imødekomme deres specifikke behov.

VarioPRINT iX-serien var planlagt til en pre-Drupa lancering den 1. april 2020. På trods af messens udskydelse har Canon valgt at fastholde lanceringen, ligesom den forventes leveringsklar fra sommeren 2020.

Simon Brejner og Hans Dalmeijer ser lanceringen af varioPRINT iX-serien som en væsentlig forbedring af deres produktportefølje.

 

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.