Forside / Nyheder / Ny HP Indigo-teknologi øger hastigheden markant

Ny HP Indigo-teknologi øger hastigheden markant

Reklameland november 2020

HP har i årevis haft stor succes med deres LEP-teknologi (Liquid Electro Photography) i Indigo-serien. Op til den nu udsatte Drupa-messe har de lanceret en opgraderet version kaldet LEPx

Med den introducerer de et helt nyt koncept, hvor de ikke længere anvender en cylinder til dannelse af trykbilledet, men derimod et næsten seks meter langt bælte. Det giver plads til, at man kan placere en eksponeringsenhed ved hver af de op til seks farvestationer og dermed påføre samtlige farve til transferbæltet i en rotation.

LEPx -teknologien giver mulighed for at placere en eksponeringsenhed ved hver farvestation. Ved op til seks farver skal bæltet kun rotere en omgang for at kunne danne et trykbillede. Ved flere farver skal bæltet rotere to gange.

Tidligere krævede hver farve en cylinder-rotation. Dette tiltag øger hastigheden markant. Teknologien introduceres til en lang række nye Indigo-maskiner, og her vil jeg specielt nævne Indigo 100K, som er HP’s seneste arkproduktionsprinter. Den er i B2-format og kan printe 4.500 simpleks firefarveark i timen, svarende til 300 A4- ark i minuttet.

Teknologien introduceres til flere maskiner. Du kan læse mere om dem her.

LEP-teknologien kræver en cyklinderrotation for hver farve der påføres.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.