Forside / Nyheder / Marked / Annoncetilvækst på 2% i 2019 – Outdoor skiller sig ud!

Annoncetilvækst på 2% i 2019 – Outdoor skiller sig ud!

Reklameland november 2020

IRM har offentliggjort undersøgelsen om det danske reklamemarked 2019. Markedet viser vækst, men fremgangen fordeles ujævnt. Visse mediegrupper har både relativ og absolut vækst, mens andre fortsætter en negativ udvikling. Samlet blev reklameforbruget i 2019 næsten 14,2 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 2% sammenlignet med 2018.

Tilvæksten på reklamemarkedet i 2019 er på linje med udviklingen i både 2017 og 2018. I lighed med tidligere år er de digitale kanaler igen lokomotivet på markedet med hensyn til omsætning. Vækstraten for internetreklame blev dog reduceret i 2019. Afmatningen er forventet efter flere år med stærk vækst og en stor markedsandel. 6 ud af 10 annoncekroner tilfalder nu digitale kanaler (61%).

Outdoor er en af to kategorier som udover internetreklame har en positiv udvikling.
– Udviklingen i outdoor-reklame støttes af digitaliseringens muligheder og en positiv international trend. I forhold til gennemsnittet for Norden har outdoor fortsat en lidt mindre markedsandel i Danmark, kommenterer Madeleine Thor, VD på IRM.
Samtidigt er det fortsat hårde tider for mange trykte medier, som har den største nedgang. Udviklingen ser dog noget bedre ud for dagblade og trykte interessemedier i forhold til tidligere år.

– 2019 fortsatte en positiv udvikling for reklameinvesteringer som helhed, siger Madeleine Thor. Men med Coronakrisen, som nu har ramt verden, kommer tallene for 2020 til at være røde. Reklamemarkedet rammes hårdt ved konjunkturnedgange. Det er erfaringen fra tidligere kriser, at reklameinvesteringer er noget af det første, som annoncører skærer ned på. IRM’s prognose, som kommer til efteråret, vil give en indikation på udviklingen i 2020

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.