Forside / Nyheder / Marked / Koenig & Bauer har succes med storformat offsettryk

Koenig & Bauer har succes med storformat offsettryk

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

2019 var et særdeles vellykket år for Koenig & Bauers storformat offsettrykmaskiner (Rapida 145 og 164) i Tyskland. Næsten 100 trykningsenheder blev bestilt af landets kommercielle, specialiserede og traditionelle emballagevirksomheder. I praksis betød det, at der stod Koenig & Bauer på alle storformats (VLF) trykmaskiner, som blev solgt i Tyskland i 2019.

Rapidas arkformater på 106 x 145 cm (Rapida 145) og 120,5 x 164 cm (Rapida 164) trykker med hastigheder på op til 18.000 ark i timen. Med en omfattende automatisering giver det en særdeles effektiv maskine, som værdsættes i de mere industrielt producerende virksomheder.

Blandt de nye kunder er Gundlach Packaging i Oerlinghausen. De fik installeret en Rapida 145 med seks trykværker og lakværk. Dette var virksomhedens første arkoffset-presse. I maj modtog Mugler Masterpack i Crimmitschau en Rapida 145 med syv trykfarveenhederog lakværk samt
en hel række yderligere automatiseringsmuligheder inklusive PDF-Check kvalitetskontrolsystem til ark.

Trykkeriet Walter Grieger Offsetdruck i Nettetal har valgt en Rapida 164 med syv trykfarveværker, lakværk og udvidet udlæg. Den er klar til at komme i drift om få uger. Ud over skilte- og emballagetryk af bølgepapsprodukter vil den blive brugt til tryk på karton.

Flyeralarm/Druckhaus Mainfranken, som er en af markedslederne inden for web-til-print-konceptet, har også en flåde af Rapida-presser. Da de definerede de krævende funktioner som trykpresserne skulle håndtere, blev fokus først og fremmest lagt på hastighed. Det gør det muligt for trykkeriet at drage fordel af ultra-korte leveringstider for deres printprodukter.

Takket være en lang række konfigurationsmuligheder, tilbehør og automatiseringsløsninger er Rapidas i storformat et effektivt produktionsredskab til både volumen og nichemarkeder. De kan udstyres med en rulle-til-ark-arkføder, dobbelt udlæg, mellemliggende tørreenheder, ekstra trykværker efter lakværket og perfektionsfaciliteter, alt efter behov. Til emballagetrykning kan de også placeres på hævede fundamenter og integreres i et fuldautomatisk bunkelogistiksystem. Maskiner med op til 16 farve- og efterbehandlingsenheder er allerede i daglig brug.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.