Forside / Nyheder / Ledelse / SPG køber endnu et trykkeri
Den ny bestyrelsesformand i EO Grafiska, Lasse Frausig.

SPG køber endnu et trykkeri

Scandinavian Print Group består af omkring ti trykkerier. Nu indlemmes endnu et trykkeri i koncernen, og medvirker i etableringen af en stærkere produktionsenhed tæt på Stockholm. Trykkeriet i Skarpnäck, EO Grafiska, samles i et team sammen med SPG Groups trykkerier E-print og Östertälje trykkeri. Den ny bestyrelsesformand i EO Grafiska, Lasse Frausig siger:

– Erhvervelsen af EO Grafiska er en vigtigt brik i udviklingen af SPG. Det viser tydeligt, at vores investering i Sverige er langsigtet. Planen er, at E-Print og Östertälje trykkeri skal flytte deres aktiviteter til EOs lokaler i Skarpnäck i løbet af 2020. Det betyder, at vi vil have en stærk produktionsenhed i Sverige med en geografisk placering bare ti minutter fra Stockholm centrum.

Tre trykkerier – fælles produktion

Alle tre trykkerier vil fortsætte med at operere under deres egne varemærker, men vil kunne drage fordel af en fælles produktion, samtidig med at de udbyder en bredere portefølje af tjenester og produkter.

Torbjörn Dannemann, salgschef hos EO Grafiska.

– Vi får synergier med hele denne større opsætning, hvor vi får et større produktsortiment med adgang til produktionsressourcer og købsaftaler, der findes i koncernen. At tilbyde gode it-løsninger vil fortsat være en nøgle til succes, og selv der har vi adgang til yderligere ressourcer og nye løsninger, der letter samarbejdet med vores kunder.
Alt dette kombineret gør os til en stærkere spiller med et bredere tilbud til vores kunder, udtaler Torbjörn Dannemann, salgschef hos EO Grafiska.

Trykkerierne samles hos EO Grafiska

– Vi har plads, vi er ikke vokset så meget, så det passer os godt. Vi har i alt 2.600 kvadratmeter, og har også en ekstern lejer, en bogbind med 530 kvadratmeter, der flytter ud, hvilket betyder, at hele hytten kan bruges. Der vil være tre forskellige trykkerier, men med samproduktion, siger han og tilføjer, at trykkerierne tilsammen vil have udvidede muligheder inden for digital trykning og efterbehandling.

Scandinavian Print Group har ti trykkerier på det skandinaviske marked, inklusive Eurographic, Scandinavian Book og LaserTryk. Siden 2017 er SPG en del af tyske onlineprintere.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.