Forside / Artikler / Den bedste sælger er en anden kunde

Den bedste sælger er en anden kunde

Forleden så jeg på Linkedin en anbefaling af Hardenberger Skilte. Den lød sådan:

”World Class … Hvis man har behov for en ekstrem professionel skiltemaler og en høj ensartet kvalitet som taler for sig selv, så er Hardenberger Skilte Aps absolut virksomheden man skal tage kontakt til. Altid super kreative løsninger på de givne opgaver, sublim service og smilende medarbejdere og ikke mindst absolut spiselige priser ift det generelle marked. De varmeste anbefalinger fra en tilfreds kunde igennem snart 19 år, som uden tvivl vender tilbage. Fortsæt det gode arbejde i tiden fremover!”

Afsenderen var  Malene Duckert.


Replikken fra Kurt Nielsen, der er indehaver af Hardenberger Skilte lød:

– Vi kan næsten ikke få armene ned.

Hvem er Hardenberger Skilte

Kurt Nielsen er udlært skiltemaler

Og det forstår man da godt. En kundeanbefaling kan næsten ikke gøres op i penge. Men hvem er så Hardenberger Skilte? Det er ikke en virksomhed, der har masser af sælgere, som kører rundt og skaffer kunder. Men det er en virksomhed med cirka 1.200 kunder, og flere har været i kundebasen i mere end 40 år.

Hardenberger Skilte ejet af Margith Hardenberg og Gustav Berger. Deraf navnet Hardenberger. De grundlagde virksomheden sammen tilbage i 1978.

Kurt Nielsen, der er uddannet skiltemaler i 1982, dengang man stadig lærte at male skilte med pensel og brugte de gamle produktionsmetoder, blev i 1989 ansat i Hardenberger Skilte.

Desværre døde begge indehaverne, så deres søn, der er revisor overtog skiltevirksomheden og drev den med Kurt Nielsen som medansvarlig for forretningen frem til 2010. Efter to år med den finansielle krise, der startede i 2008, syntes han ikke længere, det var så interessant at have en skiltevirksomhed, så Kurt Nielsen fik mulighed for at overtage den på fornuftige vilkår.

– Og det er gået godt lige siden, overraskende godt, lyder det fra Kurt Nielsen.

Han driver Hardenberger Skilte Aps som er et lille firma. Men han har et meget tæt samarbejde med en række andre virksomheder og freelancere.

– Det fungerer fint, og vi kan på den måde alle klare at hjælpe vores kunder med en bred vifte af små og store opgaver.

Bildekorationer fylder omkring 50 procent af omsætningen

Der er dog en ydelse, der fylder mere end andre. Det er bildekorationer. De fylder omkring 50 procent af omsætningen. Der er løst mange fine opgaver, og kunderne vender tilbage. Men heldigvis er Kurt Nielsen én rimelig god sælger, så han forstår også at fortælle kunderne, at han kan hjælpe dem med meget mere.

Det kan også ses af den ret store kundebase, han har. Nogle af kunder har som nævnt været med i rigtig mange år, men der kom også en del nye tilbage i 2013, hvor det blev lovpligtigt med cvr-numre på firmabiler, og her kom Kurt Nielsens gode salgsevner til gavn, når han fx fortalte, at Hardenberger Skilte også kunne hjælpe med skilte og arbejdstøj. Skiltene producerer han selv, men arbejdstøjet leveres via en samarbejdspartner.

Kan du overleve alene på at være en god sælger?

– Nej, jeg tror vi overlever på kvalitet og godt arbejde. Og så er jeg ikke bange for at nævne den pris, som er den rigtige. Jeg vil ikke gå så langt ned i pris, at firmaet ikke bare har lidt overskud og vi ikke tjener penge, fortæller Kurt Nielsen,

Til de kunder, der selv vil lave alt forarbejde og have lav pris, henviser Kurt Nielsen til den webshop, som Hardenberger Skilte har. Mange ender og med at ringe tilbage til ham for professionel rådgivning og hvis de ikke lige kan finde den vare, de skal bruge i shoppen.

Kan du mærke corona-krisen?

– Ja, der kommer ikke lige så mange ordrer, som der plejer. Og der produceres jo ikke nye biler og andet i øjeblikket. Det kan da mærkes, men jeg har endnu ikke gjort brug af hjælpepakkerne, og der kommer stadig ordrer.

En lokal virksomhed

Hardenberger Skilte ligger i Ølstykke, og Kurt Nielsen bor også privat i området. Og han støtter op om mange af de lokale foreninger, og virksomheden har også mange lokale kunder, men der er også mange kunder fra København og det øvrige Sjælland.

Tidens største udfordring

– For en virksomhed som min, er det klart internettet. Her er fokus mest på pris mener Kurt Nielsen, og han tilføjer: – Jeg burde også gøre mere ved salgsarbejdet og være mere synlig på de sociale medier, så det arbejder jeg så småt på.

Hvordan overlever Hardenberger Skilte?

Svaret kommer klart og tydeligt: – Muligheden for en virksomhed som min, er at fortsætte med at levere god service – og ikke fokusere på prisen.

Nu kan det lyde som om Hardenberger Skilte sælger dyre løsninger, men hvis man vender tilbage til den fine anbefaling fra Malene Duckert, så har Hardenberger Skilte nogle ganske rimelige priser.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.