Forside / Artikler / Sælger akustikplader – også her under ”krisen”

Sælger akustikplader – også her under ”krisen”

I september sidste år startede Steffen Bahr og Lars Petersen sammen virksomheden Optiwork, med domicil i Aabenraa. Steffen Bahr har en baggrund inden for arbejdsmiljø og Lars Petersen inden for den grafiske branche. Udover forskellige produkter, der hjælper til bedre arbejdsmiljø som fx stole, ståmåtter og ”mus”, så har de også fået agenturet på nogle akustikplader, der kan printes på.

De både sælger pladerne og printer dem selv

For at give kunderne nogle flere muligheder, har de valgt også at tilbyde print på pladerne. Optiwork akustikpladerne, der er brandgodkendte, kommer hjem i 2×3 meter. De er bæredygtige og miljøvenlige, da de er fremstillet af genanvendte plastikflasker.

Lars Petersen står for produktionsafdelingen

Akustikpladerne er interessante på både arbejdspladser og inden for fx institutioner som børnehaver og plejehjem, blandt andet fordi de er godkendt som lyddæmpende i klasse A, og har en helt glat overflade, som er let at renholde og ikke mindst velegnet til at printe på. Optiwork har derfor valgt at investere i printustyr. Valget faldt på HP latexudstyr, da latex-print er godkendt til brug i institutioner.

De har en R1000 hybridløsning og 360 rulleprinter samt et iEcho skærebord stående i produktionen.

Sælger også gennem forhandlere

Der er godt gang i produktionen af akustikplader, som også sælges via forhandlere. Selv her under Corona-krisen har de rigelig travlt, og de er allerede i gang med at udvide deres lokaler til dobbelt størrelse.

– Ja, det er gået over al forventning, lyder det fra Steffen Bahr.

Print på pladerne skal matche rummet og brugerne

Hvad enten der er tale om akustikløsninger til private virksomheder eller institutioner, så spiller pladernes design en vigtig rolle. De skal på kontorer fx være en del af indretningen og matche arkitekturen og i institutioner skal akustikpladerne også have yderligere en funktion ved hjælp af det print, der vælges. Printet kan fx både være stemningsskabende og benyttes til formidling af budskaber eller læring.

Steffen Bahr har arbejdet med arbejdsmiljø i mange år

En akustikløsning, der er til at betale

Medarbejderne hos Optiwork hjælper med at finde de bedste totalløsninger. En plade på 3×2 m med print kan fås for omkring kr. 8.000 og i størrelsen 2,30×1,25 kan prisen komme ned på cirka kr. 4.000.

Løser også andre trykopgaver

Det er ikke kun print på akustikplader, de tilbyder hos Optiwork. De tilbyder også at hjælpe med almindelige tryksager og etiketter samt roll-ups, plakater og messeudstyr.

Fremtiden

Virksomheden er blot 6 måneder gammel, så de er stadig i en udviklingsfase. Om et par år forventer Steffen Bahr og Lars Petersen, at de har et par ansatte i produktionen og har fået endnu flere forhandlere. De forventer også, at de inden for ikke så lang tid har en webshop til private.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.