Forside / Nyheder / Xeikon flytter grænsen for tørtoner

Xeikon flytter grænsen for tørtoner

Ved at introducere kampagnen ‘Power Of Dry Toner’ sidste år gjorde Xeikon det helt klart, at de er overbevist om den unikke styrke, som tørtoner-teknologien bringer det grafiske marked. Nu lancerer de den næste generation af deres SX30000 trykpresse: en helt ny, robust single-pass duplex-maskine. Den er drevet af den nye SIRIUS-teknologi, der er i stand til at printe i en bredde på 20 tommer (508 mm) og med 30 meter i minuttet. Det giver 404 A4-sider i minuttet – og er en gennemsnitlig hastighedsforbedring på mere end 50% i forhold til den forrige platform.

Ny standard for tørtoner

Xeikon har siden 2017 afsat store ressourcer med henblik på at sætte en ny standard inden for tørtoner-teknologi og udvikle en ny platform til det kommercielle grafiske marked.
Filip Weymans, Xeikon’s Vice President of Marketing siger:
– Det vi gjorde, var at lytte til folk ”på gulvet”. Vi var nødt til at fokusere på forskellige teknologiske aspekter for at bryde nogle barrierer. Vi har fokuseret specielt på tre områder: printenheden, fusionsprocessen og konditioneringen af papiret.

– Da vi udviklede Cheetah-teknologien, udviklede vi en printenhed, der kunne køre op til 30 meter per minut; det er en af de komponenter, der gjorde det muligt for os at bygge SIRIUS-platformen. Med hensyn til konditionering af papiret har vi lavet et totalt re-design af konditioneringsenheden for at sikre, at underlagsfugtigheden er homogen over hele banebredden. Det var vigtigt for at øge produktiviteten på højere gramvægte og på standard offsetpapirer.
For det tredje udviklede vi en ny fusionsteknologi i kombination med noget intern teknologi, der gør det muligt for os at printe med 30 meter pr. minut i duplex over en 520 mm bred papirbane.

Til high-end applikationer

Med SX30000 sigter Xeikon først og fremmest på applikationer af høj værdi. Det er fx tryksager med en høj densitet på papir i høj kvalitet. Det kan fx være inden for bogtryksegmentet eller direct mail, men på grund af teknologiens alsidighed kan det også være materialer til detailhandelen, sikkerhedstryk eller helt almindelige kommercielle tryksager.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.