Forside / Artikler / Havde set en CNC-fræser i Holland, så den igen på Sign, Print & Pack. Nu står der én i Rønde.

Havde set en CNC-fræser i Holland, så den igen på Sign, Print & Pack. Nu står der én i Rønde.

AMB Visuals i Rønde er en professionel skiltevirksomhed. De arbejder med hele spektret inden for synlighed og profilering. Lige fra enhver form for skilte med og uden lys, pyloner, industriel UV-print og tekstiltryk. De er underleverandør til skiltevirksomheder, reklamebureauer og profilvirksomheder. Der er 13 medarbejdere i virksomheden, hvor Michael Bomholt er anden generation.

Det var hans forældre, der startede AMB Visuals i 1985. Dengang et tekstiltrykkeri hjemme i kælderen. Efter fem år flyttede de til den nuværende adresse i Rønde. Michael Bomholt blev ansat i virksomheden og de begyndte også at arbejde med skilte. I 2005 blev han medejer og i 2009 overtog han hele virksomheden efter et generationsskifte med sine forældre.

Skilte fylder mest

I dag udgør skiltedelen mere end 90 procent af omsætningen.

– Vi mærker i øjeblikket en ganske lille fremgang i tekstilafdelingen, hvor der både sys, broderes og trykkes. Det er en svær branche, og konkurrencen er hård, ikke mindst fra udlandet. Men vi er gode til hasteordrer, fortæller Michael Bomholt, da jeg besøger virksomheden. Blandt andet for at høre mere om den Cosign fræser, de har fået installeret.

Investerer kun hvis der er behov for udstyr, der kan noget mere. Ikke fordi det gamle er slidt

AMB Visuals har ikke blot en veludstyret tekstilafdeling. De har også en lige så veludstyret produktionsafdeling til skilteproduktion inklusiv UV-print og fræs. Blandt udstyret er også en SwissQprint Nyala-printer, som er leveret af NIZEequipment.

Michael Bomholt kendte bl.a. NIZEequipment fra deres Nyala-maskine fra SwissQprint

– Vi har samarbejdet med NIZEeqipment i mange år, og er glade for deres kvalitetsprodukter. Det passer godt til vores mind-set, hvor der investeres i udstyr, ikke fordi det eksisterende er slidt op, men fordi vi har brug for noget, der kan mere, er hurtigere, lettere at betjene eller på anden vis gør os mere fleksible eller giver os nye muligheder. Men det skal være udstyr, der er kvalitet og har stor driftssikkerhed. Det udstyr vi har, skal ikke slides op, men det kan risikere at blive forældet, forklarer Michael Bomholt.

De havde en Axis CNC fræser med kamera, og den er stadig en del af produktionen, når der er større opgaver, som kræver, at der arbejdes på to maskiner på samme tid.

Fandt maskinen Holland, så den igen på Sign, Print & Pack

Lysskilte produceres med kvalitets LED, fortæller Michael Bomholt

Den nye Cosign fræser fandt Michael Bomholt hos en hollandsk producent, som ikke var vant til at arbejde med skiltemarkedet i Skandinavien. Men NIZEequipment var også faldet over fræseren, som de syntes matchede deres sortiment godt, så de præsenterede Cosign CNC fræseren A500 for det danske marked på sidste års Sign, Print & Pack-messe i september i Odense, hvor den udover Xboard-møbler og Reynobond 22 blandt andet også fræsede 30 mm akryl og graverede bogstaver på den ene side.

Emner, produceret hos AMB Visuals

Her blev Michael Bomholt overbevist om, at det var den rette fræser for dem. Der er tale om en CNC fræser i et minimalistisk design, men der er samtidig tale om en veludstyret præcisions-maskine med blandt andet automatisk værktøjsskifter og kamera. Den kan køre 25 m/min.

– Og så kan fræserens software tale med printeren. Det er en stor fordel. Og muligheden for at køre med tre værktøjer var også noget vi lagde vægt på. Alt i alt synes jeg, vi har fået mere for pengene end tilsvarende udstyr i samme prisklasse kunne give os, siger Michael Bomholt.

Pylonskilte kommer til at fylde mere

Jan Vestergaard ser en stor fordel i at deres nye Cosign fræser kan tale sammen med deres printsystem

Jan Vestergaard, som står for produktionen fortæller, at den nye CNC-fræser blandt andet har løst fræseopgaver og konturskæring af print. De har lavet en Foam og en akryl, som er skåret på Cosign fræseren. Og en af de ”store” opgaver, der var på vej ud af huset, da jeg besøgte dem, har også været omkring Cosing fræsebordet. Det er den højeste pylon, de indtil nu har produceret hos AMB Visuals. Den er hele otte meter høj og forsynet med logoer, som er skåret på den nye Cosign A500.

Nederst i billedet ses Michael Bomholt ved den 8 meter høje pylon

– Jeg forventer, at vi kommer til at se flere store pylonskilte ude i landskabet i fremtiden. De kan være med til at synliggøre virksomhederne, forudsiger Michael Bomholt.

Hvordan er det gået under ”nedlukningen”?

– Da det startede tilbage i marts måned, havde vi nogle lidt større projekter i gang, specielt inden for lysskilte og større pyloner, så vi holdt skruen i vandet, selv om vi måtte sende 6 medarbejdere, primært fra trykkeri-afdelingen, hjem med lønkompensation. Og nu begynder der heldigvis at komme opgaver ind igen, fortæller Michael Bomholt.

Hvad er udfordringerne i dag?

– Det er priskonkurrencen. Derfor har vi fået en webshop – Simple Sign. Her er det muligt for kunderne at bestille varer til nogle meget rimelige priser, og vi leverer fragtfrit i Danmark.

Kan I både sælge billigt, levere fragtfrit og stadig tjene penge?

Michael Bomholt forventer vækst fra bl.a. deres Simple Sign webshop

– Ja, det er muligt, fordi vi i web-shoppen arbejder med nogle standardstørrelser og -farver, og fordi der er lagt op til, at der kan bestilles mere end et styk. Så set lidt i krystalkuglen forventer jeg, at vi vækster med ”billigere” produkter på webshoppen samtidig med, at vi også vil vækste på projekt-opgaver fra AMB Visuals, forklarer Michael Bomholt.

Hvordan ser fremtiden ud?

En “stjerne” der er produceret på Cosign fræseren

– Jeg forventer, at vi kommer til at køre lidt nedsat resten af året, og så kommer vi tilbage igen i 2021. Men krisen giver også mulighed for at gå forretningen efter i sømmene og se om noget kan vendes, gøres anderledes.

– Den største udfordring for mig og mange andre mindre virksomheder er nok at kunne skalere virksomheden. Vi er for produktionsorienterede frem for skaleringsorienteret, lyder det fra Michael Bomholt, der også fortæller, at en anden udfordring for dem er, at de mangler plads.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.