Forside / Nyheder / Marked / Henrik Dencker byder high-end tonermarkedet op til dans med ny entry-level Indigo
Henrik Dencker fra Visutech og HP's nye schweizerkniv Indigo 7K.

Henrik Dencker byder high-end tonermarkedet op til dans med ny entry-level Indigo

HP lancerede for kort tid siden en helt ny produktportefølje, som skulle have været præsenteret på Drupa. Blandt de mange interessante løsninger kigger vi her nærmere på arkmaskinerne i B3 og B2-formatet.

Forventer noget positivt af corona-krisen

Henrik Dencker fra Visutech, den danske forhandler af HP’s grafiske og industrielle produktionsmaskiner, fortæller, at de som de fleste andre fortsat er påvirket af corona-situationen, men at de langsomt nærmer sig normale tilstande. Han siger:

¬– Vi har fortsat enkelt hjemsendte medarbejdere i både Danmark og Sverige, men er ellers ved at være tilbage ved fuld kapacitet. Vores kunder har oplevet krisen meget forskelligt. Hovedparten af vores industrielle kunder, hvoraf mange er i fødevarebranchen, har haft ekstra travlt, mens det grafiske segment (arkdelen) har været meget hårdt ramt på ordretilgangen. De er i bedring nu, og vi begynder at kunne genoptage salgs- og udviklingsmøder.

Henrik Dencker fortæller endvidere, at han forventer noget positivt af corona-krisen. Han har nemlig iagttaget, at flere af deres grafiske kunder har valgt at bruge deres digitale udstyr relativt mere end deres offset udstyr under krisen og tror, at det vil styrke det digitale mind-set.

– Digital produktion er jo grundlæggende meget mindre mandskabsintensivt og kan i mange tilfælde leverer færdige produkter lige ud af maskinen. Hvis man fokuserer mere på dette, og udvikler sin maskinpark med henblik på en højere grad af digitalisering, vil man stå stærkere, både i den generelle konkurrence, men også næste gang vi løber ind i en krise som den, vi er midt i nu, siger han.

Nye B3-maskiner til ark-markedet

HP lancerer to nye B3-maskiner der kommer til at hedde henholdsvis HP Indigo 7K og 7K Eco. Henrik Dencker betegner 7Keren som arktrykkeriernes schweizerkniv. Den har syv farveværker som kan udstyres med de traditionelle CMYK-farver, alle farver fra Pantone-skalaen, security-inks (usynlige farver), fluorescerende farver, hvid samt både sølv og skrabesølv (til fx skrabelodder). Det giver uanede muligheder for at lave differentierede tryksager, og det kræver ikke ret meget andet end at skifte farvedåse, når man vil skifte farve.

De kan trykke på stort set alle medier fra syntetiske materialer over papir til karton på op til 550 micron. Hastighed og format er det samme på både 7K og 7K Eco.

Det er dog 7K Eco som Henrik Dencker forventer sig mest af. Den er ”kun” udstyret med fem farveværker men er et rigtig godt og billigere alternativ til 7Keren. Det gør den knivskarp i konkurrencen om high-end tonersegmentet, hvor især Canon og Xerox har siddet tungt. Henrik Dencker siger:

– Den er til de kunder, som vil have den høje produktivitet og en kvalitet der helt matcher offset, så de kan konvertere offset-produktion til digital produktion. Det er ikke fordi den kan så meget mere end forgængeren, men qua det nye prispunkt tror jeg, at den bliver et særdeles interessant alternativ.

B2 Indigo bliver endnu mere solid

Den nye HP Indigo 15K er afløseren for 12000eren, som allerede står på trykkerier som Strandbygaard, Green Graphic og LaserTryk. Den største forandring i forhold til forgængeren er, at man har forbedret levetiden på en række komponenter i maskinen bl.a. ved at producere flere reservedele i fx aluminium fremfor plast. Det betyder, ifølge Henrik Dencker, at man vil opleve mindre vedligeholdelse og f.
Ellers tilbyder den det samme schweizerknivsagtige koncept som 7Keren bortset fra, at man endnu ikke kan trykke med sølv og skrabesølv på denne maskine. Men mon ikke det kommer?

Forbedret interface giver mere ”på gulvet”

Afslutningsvis fremhæver Henrik Dencker, at samtlige maskiner har fået et opdateret brugerinterface. Det baserer sig i langt højere grad på automatisering. Det sker ved fx at tilbyde operatøren løsninger på alle de valg han skal træffe. Løsninger der er baseret på data fra tusindvis af Indigo-installationer world-wide.
Som eksempel nævner Henrik Dencker, at hvis man overvejer at skifte gummidug, så vil softwaren og maskine i samarbejde kunne fortælle, om det er den rigtige disposition eller om man hellere skulle gøre noget andet.
Så selv om maskinerne ikke er blevet hurtigere på specifikationerne, så er det HP’s og Henrik Denckers vurdering, at man vil få op til 20% mere ”på gulvet” alene ved at anvende de nye features og den kunstige intelligens i softwaren.

B2 arkmaskinen HP Indigo 100K omtales i en senere artikel.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.