Forside / Nyheder / Marked / Første HP Indigo 100K er solgt og installeret
HP Indigo 100K har været i gang på Onlineprinters trykkeri i Neustadt an der Aisch siden august 2019. Digitale printeksperter fra Onlineprinters har haft mulighed for at lære alt om HPs seneste tilføjelse til Indigo-familien fortæller produktionsdirektør Jürgen Winkler. Hans team deltog i udviklingen af den nye trykpresse inden markedsføringen.

Første HP Indigo 100K er solgt og installeret

P&M sommerferiebanner

Den nye HP Indigo 100K B2-arkprinter skulle have været præsenteret på Drupa her i midten af juni. Messen er som bekendt udsat til 2021. Hvad kun få har vidst er, at HP Indigo 100K har været i gang i den digitale afdeling hos det tyske trykkeri Onlineprinters i Neustadt an der Aisch siden august 2019. Her har HP-ingeniører i samarbejdede med digitale printeksperterne fra Onlineprinters arbejdet med den nye maskine, for at få den klar til lancering i markedet.

Ændret forbruger adfærd leder til digital investering

Efter testfasen købte Onlineprinters en HP Indigo 100K. – Dette teknologipartnerskab har givet os muligheden for at teste maskinen grundigt. Vi blev inspireret af dens høje hastighed, ensartede trykkvalitet, fremragende brugervenlighed og nemme vedligeholdelse, siger Jürgen Winkler, produktionsdirektør hos Onlineprinters.

Onlineprinter har kontinuerligt udvidet sit digitale trykkeri som reaktion på den ændrede købsadfærd hos kunder, der har bestilt stadigt flere men mindre oplag i en årrække.
– Bestilling af et års forbrug af brochurer er en saga blot, hovedsagelig fordi indholdet skal være ajour, fortsætter Jürgen Winkler.
Onlineprintere anslår, at omkring halvdelen af alle ordrer inden udgangen 2021 vil blive produceret ved hjælp af digital trykteknologi.

Krævende målgrupper er et attraktivt segment

Kreative designere og bureauer med et skarpt øje for kvalitet er blandt de vigtigste målgrupper for Onlineprinters. – At undgå kompromiser med kvaliteten har altid været vores credo. For at opnå dette har vi sat vores lid til HP og deres HP Indigo-familie samt sat en særlig fokus på homogenitet helt fra begyndelsen, også i offsettryk, fortæller Jürgen Winkler. Ud over PSO-certificering for offsettryk og den interne post-presseafdeling er den digitale trykafsnit i Onlineprinters også certificeret i henhold til PSD (Process Standard Digital Printing).

– Som en naturlig konsekvens af vores mangeårige succesrige partnerskab med Onlineprinters, begyndte vi at teste og optimere HP Indigo 100K sammen med Onlineprinters-teamet i et ægte produktionsmiljø inden den egentlige produktlancering. Og det har været en succes! forklarer Markus Weiss, regional forretningsdirektør for HP Germany GmbH, og han tilføjer:
– De var fra starten imponeret over HP Indigo 100K. Maskinen kan printe på en lang række forskellige substrater uden behov for at afbryde produktionen. Det er et væsentligt krav, når det drejer sig om effektiv behandling af mange forskellige ordrer med maksimal fleksibilitet.

HP Indigo 100K benytter den nye LEPx-teknologi, som vi har beskrevet i en tidligere artikel.

Rettelse: LEPx-teknologien er ikke implementeret i 100K men er i første omgang tiltænkt HP Indigo V12-etiketprinteren. Teknologien vil formentlig blive implementeret i flere maskiner hen ad vejen.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.