Forside / Artikler / P-skilte er deres store ”niche”
René Rosendahl investerede i en Cosign CNC-fræser. Det effektiviserede produktionen af P-skilte.

P-skilte er deres store ”niche”

Rosendahls Skilte og Solfilm i Glostrup tilbyder hovedsageligt det samme som mange andre skiltevirksomheder. Dekorering af biler, inden- og udendørs skiltning og løsninger til udstillinger med mere. Men de har en niche, som fylder ganske meget. Det er produktion af P-skilte til private parkeringsvirksomheder.

Der dekoreres også biler, her er det en af virksomhedens egne, der er dekoreret.

René Rosendahl startede virksomheden tilbage i 1989. Sammen med en ven investerede han i en skæreplotter, som de begyndte at ”lege” lidt med. René Rosendahl havde dengang overhovedet intet kendskab til hverken plottere eller computere. Så det var ”learning by doing”, men det er gået ganske udmærket, og i dag er han lidt af en maskin-nørd, som gerne investerer i nyt spændende udstyr, og hvis tiden er til det, kan han lide at bruge tid til at finde ud af, hvor meget en ny maskine egentlig kan bruges til.

De tre ansatte i gang ved et af Rolls Roller-bordene. Det er fra venstre mod højre:Susanne, Naeem og Nathalie, som er helt nyudlært skiltetekniker.

Udover René Rosendahl er der tre ansatte i skiltevirksomheden – Susanne, Naeem og Nathalie, som netop er blevet udlært som skiltetekniker, da jeg besøger virksomheden. Hun fortsætter som uddannet skiltekniker hos Rosendahls Skilte og Solfilm.

Tusindvis af P-skilte

P-skilte printes direkte på en SwissQprint-maskine, men der står også et par Roland-printere hos Rosendahl Skilte og Solfilm.

Som nævnt er produktion af P-skilte den store niche i virksomheden. Sidste år producerede de omkring 10.000 P-skilte.

Nyt skilt med firmanavn ved indgangen er produceret på Cosign CNC-fræseren.

Fra print på folie til print direkte på plade

Nicheopgaven er også det afgørende grundlag for nogle af de større maskininvesteringer, René Rosendahl har foretaget. Da de startede med at producere P-skilte, blev teksten skåret i folie, som derefter blev overført på en plade. Så blev der investeret i en SwissQprint-maskine, så nu printes skiltene direkte på pladerne. Og for omkring et års tid siden blev der også investeret i en Cosign CNC-fræser. Det har effektiviseret produktionen af P-skiltene væsentligt.

Men fræseren kan bruges til meget andet, og da René Rosendahl fik lidt tid i overskud begyndte han at lege lidt med mulighederne. Resultatet blev et flot nyt facadeskilt for Rosendahls Skilte og Solfilm.

Ejendomsskilte er også en større niche hos Rosendahls Skilte og Solfilm

Som sagt kan de hjælpe med langt de fleste skilteopgaver, nogle via samarbejdspartnere. Men de har også en anden ret stor niche. Det er ”ejendomsskilte”. Og det er ikke unormalt, at René Rosendahl en dag i weekenden kører mod København, hvor de fleste ejendomskunder er, for at montere de skilte, de ikke har nået inden for normal arbejdstid.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.