Forside / Nyheder / Ledelse / Stibo Complete installerer pladerobot

Stibo Complete installerer pladerobot

Reklameland november 2020

Stibo Complete har som en af de første valgt at integrere Agfas nyeste pladehåndteringsrobot. Da virksomhedens strategi inkluderer en lang række investeringer såvel som erhvervelser af virksomheder, er en af betingelserne for succes at de kan håndterestadigt et stadigt større output med færre ressourcer. Investeringen i Agfas nye avancerede pladehåndteringsrobot understøtter netop dette formål.

Svend Erik Grue Nielsen, drifts- og udviklingschef hos Stibo Complete.

– Automatisering er et vigtigt element i strategien for enhver voksende og fremadskuende virksomhed. Agfas pladerobot giver os en konkurrencefordel, da den forbedrer vores produktivitet, reducerer omkostninger, minimerer fejl og optimerer arbejdsvilkårene for vores medarbejdere. Vores robot sparer medarbejdere fra ca. 230 ton tunge løft om året, siger Svend Erik Grue Nielsen, drifts- og udviklingschef hos Stibo Complete.

– Heatset-trykkerier har ofte flere trykpresser med forskellige pladestørrelser og derfor flere CTP-linjer. Koblet dertil er såkaldte COMBO-loading konfigurationer, der hver består af en palletiser og autoloader. Robotpladerne erstatter begge konfigurationer, reducerer fodaftrykket med op til 30% og gør prepress-operationerne langt mere effektive og produktive, siger Iris Bogunovic, produktchef for Plate & CTP Systems hos Agfa.

I en første fase tilbyder Agfa sin pladehåndteringsrobot til trykkerier, der bruger Avalon VLF platesetters. Robotten er specialbygget i henhold til trykkeriets nøjagtige behov og kan samtidig fodre flere pladeproduktionslinjer med en plukkehastighed på op til 80 trykplader i timen, uafhængigt af pladestørrelsen. Opsætningen er især praktisk for trykkerier, der har brug for flere (op til fem) pladestørrelser. For optimal brugervenlighed er pladehåndteringsrobotten fuldt integreret med Agfa’s Apogee workflow-software.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.