Forside / Nyheder / Kommunikation / Korrektur direkte i InDesign

Korrektur direkte i InDesign

Du er sikkert vant til at lave PDF-korrektur med “gule sedler” og beslægtede værktøjer. Måske har du også brugt WebProof eller lignende online-værktøjer, som løfter PDF-korrekturen til næste niveau – men vidste du, at du i de nyeste InDesign-versioner kan lave online-korrektur direkte fra dit layoutprogram uden at skulle via PDF?

Funktionerne er blevet mere og mere komplette gennem de senere år og består nu af tre dele:

  1. Onlinedeling
  2. Online-gennemgang
  3. Overblik over modtagne kommentarer

Du kan dele med en eller flere personer, lave links offentlige eller private og bevare overblikket selvom du får tilbagemeldinger fra flere personer.

Din korrekturlæser behøver ikke have InDesign, for hans eller hendes del foregår via browseren – og du er sikker på, at meldingerne kommer retur til dig, for det kører via din Creative Cloud-konto – og dermed har systemet såvel din mailadresse som et login, hvor du kan styre processen.

Systemet er ikke helt på højde med WebProof ift. rettighedsstyring og workflow – men det er dejligt intuitivt, del af dit eksisterende Adobe-abonnement og vil erfaringsmæssigt være fuldt tilstrækkeligt til de fleste InDesign-brugere.

Læs mere her: https://helpx.adobe.com/dk/indesign/using/review-process.html

Artiklen er skrevet af Kåre Bjørn Jensen fra Intellia

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.