Forside / Nyheder / Marked / Emballage til forsendelse er et kæmpe vækstområde og kræver investering i digital teknologi

Emballage til forsendelse er et kæmpe vækstområde og kræver investering i digital teknologi

Xeikon og Flint Group har udviklet en inkjet-løsning til print på transportemballage.
– Det er ingen hemmelighed, at vi ser hastige ændringer i adfærdsmønstrene hos forbrugerene, varemærkeejerne og i detailhandelen. Den eksponentielle vækst i e-handel og det stigende pres på bæredygtighed er underliggende kræfter, der driver innovationen i en ny retning. Forbrugernes stadigt stigende forventninger til øjeblikkelige, unikke og underholdende produkter sætter pres på forsyningskæden om korte ledetider og endnu hurtigere levering, siger Sebastien Stabel, markedssegmentchef hos XeikonCarton Packaging.

Xeikon og Flint-gruppen lancerer derfor inkjet-overprinteren IDERA. Det er en splinterny platform for digitale løsninger til bølgepap-emballageproducenter. En af hjørnestenene i denne platform er en postprint, singlepas-trykpresse. Denne presse bruger en fødevareegnet vandbaseret trykfarve på bestrøget og ubestrøget bølgepap på op til 1,6 m i bredden og 2,8 m i længden med en hastighed på op til 150 m/min.

Det er tænkt som en løsning til et marked med faldende partistørrelser, kortere leveringstid og en stadig stigende efterspørgsel efter emballage af høj kvalitet. IDERA leverer højere udskriftskvalitet end flexografi og muliggør udskrivning af både korte og lange serier med alle fordelene ved en digital print-on-demand-løsning, herunder reduceret spild, siger Sebastien Stabel. Med et meget mindre og mere miljøvenligt fodaftryk har IDERA også muligheden for at fremstille individuelle tilpasninger og versioneringer.

Spænd hjelmen – du har mindre end to år til at blive klar!

Stabel mener, at endnu er flere ændringer er på vej. I en undersøgelse fra maj 2019, “No ordinary disruption – winning with new models in packaging 2030”, advarer konsulentfirmaet McKinsey:
– Tiden er kommet for virksomheder i emballageindustrien til at spænde hjelmen og gøre sig klar. De har mindre end 2 år til at forberede sig.

Forandringerne er så hastige og efterspørgslen stigende, så investering i digital trykteknologi er et ”must”, hvis man vil være en relevant partner for sine kunder.
Fra september og fremefter vil IDERA-løsningen være tilgængelig på Global Innovation Center i Lier, Belgien til kundeevaluering og -test.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.