Forside / Nyheder / Ledelse / Heidelberg sælger etiketmaskinefabrikanten Gallus

Heidelberg sælger etiketmaskinefabrikanten Gallus

Heidelberg fortsætter med at skære i aktiviteterne. Efter at de har besluttet at fokusere på deres kernevirksomhed inden for arktrykning, sælger Heidelberg etiketmaskinefabrikanten Gallus Group til den schweiziske emballagevirksomhed benpac holding ag i Schweiz. Baggrunden er formentlig at kunne tilføre tilstrækkelig med kapital til at fortsætte den videre drift og udvikling i kernevirksomheden.

I fremtiden vil Heidelberg og benpac arbejde tæt sammen på Gallus Labelfire digitale etiketpresse. Heidelberg fortsætter med at levere den digitale printerenhed (DPU) og forbrugsstoffer til denne maskine.

– Vi sælger vores smalbane flexografiske aktiviteter for at fokusere mere på innovative løsninger til hele værdikæden for arktryk. Vi vil bevare vores interne digitale ekspertise, og ved at samarbejde med benpac om Gallus Labelfire vil vi også gøre yderligere fremskridt med digitaliseringen af konventionelle trykpresser. Samtidig vil vi forblive en stor leverandør på det voksende etiketmarked med vores arkfødte offsetpresser, udtaler Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer i en pressemeddelelse.

Det danske Heidelberg-kontor oplyser, at Heidelbergs salgskonterer, worldwide, fortsætter med at håndtere salg og service af Gallus produkter på agentur-basis. Således kommer kunderne ikke umiddelbart til at mærke nogen forskel, fortæller Poul Breindal.

Ved salget vil benpac overtage ejerskab af fem steder med i alt ca. 430 ansatte i Tyskland og Schweiz. Det drejer sig om Gallus Holding AG i St. Gallen, Gallus Ferd. Rüesch AG i St. Gallen, Gallus Druckmaschinen GmbH i Langgöns, Heidelberg Web Carton Converting GmbH (WCC) i Weiden in der Oberpfalz, og Menschick Trockensysteme GmbH i Renningen.

Der er aftalt en købspris på omkring 120 millioner euro. Salget, som stadig skal godkendes af de relevante organer og er underlagt en række andre betingelser, skal træde i kraft inden udgangen af 2020.

– Vores mål er at sikre den langsigtede økonomiske stabilitet i Heidelberg, og alle foranstaltninger, siden vores seneste transformation i marts i år, er rettet mod dette mål. At sælge Gallus-gruppen er en anden vigtig del af vores tilpasning og følger de andre transformationer vi hidtil har gennemført. Dette yderligere store løft til vores likviditet og koncernens egenkapital vil være en stor hjælp, især under coronavirus-krisen, understreger Heidelbergs finansdirektør Marcus A. Wassenberg.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.