Forside / Nyheder / Ledelse / Nu kan du blive skilteteknikerelev uden at have en uddannelsesaftale

Nu kan du blive skilteteknikerelev uden at have en uddannelsesaftale

L-Shop Team kampagnebanner

Siden 2017 har skilteteknikeruddannelsen været pålagt såkaldt 0-dimensionering. Det betød at elever, der gerne ville være skilteteknikere, skulle have en underskrevet uddannelsesaftale i hånden før de overhovedet måtte starte på uddannelsen.

Det har desværre betydet, at der i de sidste mange år ikke har været optaget ret mange elever på uddannelsen, og det betød også, at branchen så ind i en fremtid, hvor nyuddannede inden for skilteteknikerfaget, ville blive en sjældenhed.

Nu er der heldigvis lys for enden af tunnelen!

– Skolerne fik lige før sommerferien meldingen om, at man nu ophæver 0-dimensioneringen og i stedet indfører en kvote på uddannelsen pr. 1. januar 2021 – så skolerne igen kan optage elever direkte på grundforløb, uden at de først skal have en uddannelsesaftale. Det betyder, at skolerne fra 2021 igen har let adgang til at kunne skabe kontakt mellem elev og virksomhed. Elever der starter på skolen til januar, vil dog først kunne komme ud i virksomhederne i slutningen af juni 2021, da de selvfølgelig lige skal afslutte grundforløbet først, fortæller Anne Stenersen Hansen, der er instruktør, faglærer og konsulent på uddannelsen.

– Men det var ikke den eneste positive nyhed, vi modtog inden ferien. Regeringen indgik et trepartsforlig, som endelig gav erhvervsuddannelserne nogle goder. Foreløbigt i en begrænset periode, fortsætter Anne Stenersen Hansen.

Refusion i 2020

Resten af 2020 vil virksomheder kunne modtage refusion for lærlinge, således:

For alle igangværende aftaler får man 75 % i løntilskud

For ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler, ny mesterlæreaftaler eller restuddannelsesaftaler får man 90 % i løntilskud

For korte aftaler får man 45 % (her må man ikke tidligere have haft en kort aftale med samme elev)

Ydermere hæver de refusionen når eleven er på skole med 20 % – det vil sige at man modtager 120% refusion.

– så går I med tanker om at få en elev, så giver de refusionsmuligheder en oplagt mulighed at tegne en aftale hurtigst muligt. Kontakt skolerne allerede i dag, så står vi gerne til rådighed med råd og vejledning, lyder opfordringen fra Anne Stenersen Hansen.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.