Forside / Artikler / Jane og Casper har travlt fra start
Jane Carlsen og Casper Madsen har travlt fra start i deres nye virksomhed

Jane og Casper har travlt fra start

De har kendt hinanden næsten altid, de endte med at få samme uddannelse, med at være skiltetekniker-kolleger i samme virksomhed, de blev kærester og nu er de også forretningspartnere. Jane Carlsen og Casper Madsen har netop startet virksomheden Foliekoncept i Skive.

Det er ikke nyt for Casper Madsen at være selvstændig. Det var han allerede som 16-årig

Casper Madsen, der har deltaget i mange nationale så vel som internationale wrappingkonkurrencer, hvor han har blandet sig med de bedste og kan prale af at være europamester, har arbejdet i skiltebranchen, lige siden han var 16 år, hvor han – med hjælp fra sine forældre – købte en skiltevirksomhed. Han producerede skilte og havde selv en plotter. Senere kom han i lære som skiltetekniker hos Colors i Skive, og det var her han også blev kollega med Jane Karlsen.

Fra hestepige til skiltepige

Jane Carlsen skiftede hestene ud med biler

Janes vej ind i skiltebranchen har ikke været lige så målrettet. Hun var ”hestepige” og ville gerne arbejde med heste, men efter nogle år i hestebranchen, måtte hun konstatere, at der ikke rigtig var penge i det. Hendes far kendte en skiltevirksomhed og foreslog, at hun gik i lære som skiltetekniker. Så det gjorde Jane, og her fandt hun en ny verden, der også var spændende. Så i dag er det to skilteteknikere, der kender faget, og har fået et omdømme som nogle, der udfører kvalitetsarbejde.

Fra ansatte til selvstændige

De er også tidligere blevet opfordret til at gå selvstændig, men valgte at blive hos Michael Svensson og Colors. Men da Colors skulle flytte til Viborg, fandt de, at tiden nu var inde til at starte op for sig selv.

De havde begge lidt opsparing, blandt andet deres børneopsparinger. De er kommet i spil nu, og de fik overtalt banken til en kassekredit, men har derudover valgt ikke at ville optage lån, så udstyret må komme efterhånden, som der er frirum. Men opsparingerne gjorde det muligt at investere i udstyr som fx en printer.

– Vi har fået det nødvendige udstyr, og mere følger efter. For eksempel står der en lift og udstyr til Paint Protection på ønskelisten, fortælle Jane Carlsen.

Et andet stort ønske er, at få plads til ansættelse af en grafiker, og så skal hjemmesiden på plads.

Tilbyder det det meste, men biler fylder allerede meget

Foliekoncept kommer til at tilbyde det meste inden for branchen som fx skilteopgaver samt print i store formater, og små som klistermærker. Og som nævnt også tryk på tøj og andre forekommende opgaver. Men dekoration og indpakning af biler kommer til at fylde mest, forventer både Jane Carlsen og Casper Madsen.

De har lige nu et 24/7-job

Og Foliekoncept er kommet rigtig godt fra start. Det er lige nu mest mund-til-mund-metoden, der benyttes, men den virker – rigtig godt hjulpet på vej af artikler i lokale medier.

– Ja, lige nu er det absolut nærmest et 24/7-job vi har, men der skal også arbejdes for føden, når man er nystartet og er så heldige, at ordrerne kommer næsten til overflod, slutter Jane Carlsen vores samtale.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.