Forside / Nyheder / Miljø / Miljøministeren undersøger Digimarc vandmærketeknologi hos hl-repro
– Vi har store forventninger til vandmærke-teknologien, der meget vel kan gå hen og blive en game changer inden for cirkulær økonomi. I dag brændes alt for meget affald, det er store ressourcer vi går glip af, og vi skal have ændret den måde vi tænker affald og genbrug på, fortæller Thomas V. Hartvigsen, CDO hos hl-repro.

Miljøministeren undersøger Digimarc vandmærketeknologi hos hl-repro

L-Shop Team kampagnebanner

Der var affald og genbrug på programmet, da miljøminister Lea Wermelin i sidste uge besøgte hl-repro i Hedensted. Ministeren skulle høre mere om Digimarc vandmærketeknologi, somhl-repro i mere end et år har arbejdet med. der meget vel kan blive en game changer inden for cirkulær økonomi og den måde vi sorterer og genbruger affald på.

Digimarc er en teknologi, der – ifølge hl-repro kan blive en game changer i relation til denmåde,vi sorterer og genbruger affald. Teknologien, der indeholder uendelige mængder af data, er udarbejdet af den amerikanske virksomhed Digimarc.

hl-repro er en førende prepress/premedia virksomhed inden for emballageindustrien, specialiseret i leverancer af digitale løsninger samt højkvalitets trykforme. Og netop hl-repros faglige indsigter inden for prepress samt deres innovationsevne, førte til samarbejdet med Digimarc.

Vandmærketeknologien, der er baseret på IoT, er et ikke-synligt, ikke-kemisk dna-vandmærke, der lægges i produktets emballage, på termiske etiketter, tøj hangtags m.m. Vandmærkerne giver hele forsyningskæden, fra designere, software- & hardwareleverandører, producenter, til distributører, detailhandlere, forbrugere, kommuner, affalds- og genindvindingsindustrier nye måder at agere på, da de kan indkode uendelige mængder data i deres produkter og emballage. Uanset hvor produkterne befinder sig, og uanset deres stand, kan de spores. Teknologien kan også identificere sort plastic, som i dag er en udfordring. Dette skaber mulighed for at sortere affald i rene fraktioner da emballagen kan granuleres op og indgå som (jomfru) ressource i ny produktion.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.