Forside / Nyheder / Ledelse / ”Vi skal leve af specialvarerne – ikke hyldevarerne”

”Vi skal leve af specialvarerne – ikke hyldevarerne”

Ordene kommer fra Jan Justsen fra Centrum Bogbinderi A/S i Randers. For et par år siden gik Centrum Grafisk konkurs, og Centrum Bogbinderi så i stedet dagens lys i en rekonstrueret udgave. Og heldigvis har de kunne køre med sorte tal på bundlinjen.

Udfordringer er der dog fortsat for virksomheden. Oplagene bliver mindre, men til gengæld bliver der så gjort mere ud af efterbehandlingen. Så meget, at flere og flere af bogbind-opgaverne bliver udført manuelt. Så der bliver mere tale om håndarbejde, og ikke så meget teknologi.

– Ja, det bliver specialopgaverne, vi skal leve af. ”Hyldevarerne” bliver mere og mere løst in-house eller af andre samt i udlandet. Så vi har ikke helt det samme fokus på maskinparken som tidligere. Nu gælder det til gengæld om at have nogle medarbejdere, der kan arbejde med kreative løsninger, der udføres manuelt. Der er ikke så mange håndbogbindere tilbage, men vi har et tæt samarbejde med nogle af de bedste, fortæller Jan Justesen i en artikel, du kan se frem til at læse i Print og Medier-magasiner, der udkommer ultimo september. Modtager du ikke magasinet, kan det bestilles her.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.