Forside / Nyheder / Miljø / KLS PurePrint vælger ny trykplade- og workflow-leverandør
CEO Knud Erik Larsen kan stadig ses med fingrene i farevkassen.

KLS PurePrint vælger ny trykplade- og workflow-leverandør

KLS PurePrint har, som så mange andre danske trykkerier, stor fokus på bæredygtig produktion. De har valgt en anden tilgang end de fleste andre og læner sig op ad Cradle-to-Cradle certificeringen, hvilket de har haft stor succes med. Med valget af Agfas kemifri trykplade Adamas og Apogee workflow har de forbedret deres i forvejen stærke miljøprofil.

De har tidligere afprøvet andre trykplader, som ikke helt levede op til deres forventninger med hensyn til affaldsreduktion og omkostningsbesparelser. Agfas anden generation af kemifrie Adamas-plader leverer derimod det, KLS PurePrint har brug for, og passer perfekt ind i deres bæredygtighedsstrategi.

Større oplag og færre fejl

Adamas-løsningen består af Adamas-pladerne og en Adamas-rengøringsenhed.
– Efter vi skiftede til Adamas, kan vi håndtere større oplag. Derudover gør pladens fremragende billedkontrast det muligt at foretage en visuel kontrol for at undgå eventuelle fejl og så er ridsemodstanden stor, fortæller prepresschef Keld Kortbæk.

Kenneth Rasmussen, Agfas chef for kommercielt salg i Norden fortæller:
– Kombinationen af Adamas-pladen og renseaggregatet eliminerer fuldstændigt behovet for skyllevand og erstatter kemikalier med en pH-neutral gummiopløsning med en meget lav påfyldningshastighed. Dette resulterer i meget lidt affald, lave bortskaffelsesomkostninger og et sikrere arbejdsmiljø.
Anden generation af Adamas forlænger levetiden på gummiopløsningen til 8.000 m² trykplader, hvilket betyder, at en printer med et årligt pladeforbrug omkring 30.000 m² kun behøver at skifte væske fire gange om året.

Et mere stabilt produktionsflow

KLS PurePrint skiftede også til Agfas Apogee workflow software.
– Vi skiftede, fordi vi havde nogle udfordringer med det tidligere system. Vi oplevede, at der var forskelle mellem de filer, som kunden godkendte, og de færdige tryk. Med Apogee WebApproval er det du godkender, det du får. Ved at skifte til Apogee sænkede vi tillige produktionstiden i prepress, ikke mindst på grund af det velfungerende Apogee Impose. Alt i alt har Apogee givet os et mere stabilt produktionsflow, fortæller Keld Kortbæk.

– Vores bæredygtigheds strategi vil fortsat være vores primære fokus. Imidlertid forventer vores kunder også produkter, der lever op til de højeste kvalitetsstandarder, levering til tiden og konkurrencedygtige priser, siger CCO Kasper Larsen. – Vi ser Agfa som en vigtig strategisk partner, da de opretholder en høj produktionsstandard, og vi forventer, at de hele tiden fokuserer på at udvikle de mest miljøvenlige prepress-løsninger.

CCO Kasper Larsen fortæller, at KLS Pureprints bæredyghedsprofil blandt meget andet også omfatter deres bilpark, hvor alle biler er elektriske.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.