Forside / Nyheder / Ledelse / Zaikio er ny åben og uafhængig platform for trykindustrien

Zaikio er ny åben og uafhængig platform for trykindustrien

Trykkeriers udfordringer i dag er blandt andet at køre en omkostningseffektiv produktion, hvor oplagene bliver mindre og mere varierede. Samtidig skal samarbejdet med kunden også styres så effektivt som muligt. Løsningen er at etablere fuldautomatiske, integrerede processer på tværs af virksomhedsgrænser, der gør arbejdsgange og transaktioner mellem printere, softwareleverandører, udstyrsproducenter og leverandører langt, langt enklere, skriver Heidelberg i en pressemeddelelse.

Cirka et år efter at Heidelberg overtog den ​​cloudbaserede softwarevirksomhed Crispy Mountain af lancerer virksomheden Zaikio – en ny åben og uafhængig cloudbaseret samarbejdsplatform til trykbranchen.

– Med den åbne industriplatform Zaikio møder Heidelberg aktivt de udfordringer, som trykningssektoren står over for i den digitale æra. Dette markerer den næste milepæl i branchens digitalisering, udtaler Heidelbergs CEO Rainer Hundsdörfer i pressemeddelelsen.

Den nye platform forbinder branchens forskellige aktører

Zaikio forener alle, der er involveret i en trykopgave, på en enkelt platform ved hjælp af tre nøgleelementer. Den gratis Zaikio-konto giver hver bruger mulighed for at logge ind på alle tilsluttede softwaresystemer med et enkelt login. Zaikio Hub bruges til at administrere personlige og organisationsbaserede konti, der forbinder tjenester og software fra de forskellige udbydere – fra eksisterende software til apps udviklet specielt til Zaikio. Sidst men ikke mindst, står der i pressemeddelelsen, at Mission Control er trykkeriets digitale kontrolcenter. Alle data modtages her i en standardiseret form og kan læses, redigeres og gendannes af andre apps. Resultatet er ligetil, standardiseret dataudveksling mellem software, hardware og de involverede partnere, hvilket skaber grundlaget for end-to-end automatiserede proceskæder.

Et stort antal af branchens velkendte softwareleverandører er med fra starten, og der arbejdes på at få yderligere samarbejdsaftaler. Det vil betyde, at Zaikios fortløbende vil kunne tilbyde nye funktioner, og da Zaiko er cloudbaseret, vil udvidelserne være tilgængelige med det samme for alle.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.