Forside / Artikler / Èn leverandør giver tryghed – hvis udstyret lever op til forventningerne
HL prints salgsdirektør Henrik Clausen sammen med en medarbejder ved den nye Agfa Jeti Tauro, 2,5, som blev installeret i Hedensted midt under Corona-nedlukningen i Danmark

Èn leverandør giver tryghed – hvis udstyret lever op til forventningerne

Hos HL Repro i Hedensted har de et mangeårigt samarbejde Agfa. Det startede med film og reproudstyr. Men i løbet af årene er samarbejdet udvidet til også at omfatte software og digitalt udstyr. Et så langvarigt samarbejde baserer sig på både tillid, kemi og produktsortiment. Og der lægges ikke skjul på, at Agfas serviceafdeling er værdsat.

Når der skal investeres i nyt udstyr, bliver markedet dog altid undersøgt. Der er på forhånd opstillet nogle krav til investeringen. Den skal kunne indpasses i både investeringsbudgettet, leve op til specifikke kvalitetskrav, det løbende driftsbudget samt opfylde de krav, der stilles til udstyret fra den produktionsansvarliges side.

Var glade for deres M-Press, men …

Denne procedure var også gældende, da HL Repros afdeling for digital storformat – HL Print – havde en maskine, der begyndte trænge til en udskiftning.

HL Prints salgsdirektør Henrik Clausen

– Vi har haft en Agfa M-Press i 8-9 år. Den har vi været meget tilfredse med, men nu var tiden kommet til, at vi skulle finde en afløser. Det var et klart krav, at en ny maskine skulle leve op til M-Pressens printkvalitet, som har været en af maskinens absolutte fordele. Maskinen skulle også kunne køre på mange forskellige medier. Her var M-Pressen nemlig lidt sensitiv, så på det område, ville vi gerne se en mere all round printer, der vil medføre en mere effektiv printproduktion, fortæller Henrik Clausen, der er salgsdirektør i HL Print, og han fortsætter:

– Kunderne har i dag en del krav. Det er blandt andet, at vi kan levere print på en lang række forskellige medier. Derudover er der fokus på pris og kvalitet samt leveringstid. For at vi kan opretholde ikke mindst det sidste, har vi brug for udstyr, der er driftssikkert. Derfor lagde vi stor vægt på, at en ny maskine ikke var lige så sensitiv over for forskellige medier, som vi oplevede M-Pressen var. Der skulle være færre crash, og ved et evt. crash skulle maskinen komme hurtigt i gang igen.

Demo’en var overbevisende

Så da Henrik Clausen sammen med produktionschefen Charlotte Clausen og HL Repros ejere havde besluttet, at de ville undersøge Agfas Jeti Tauro maskine, tog de på besøg i Belgien, hvor de skulle opleve Tauro’en. De medbragte en række forskellige – og også krævende – medier, som skulle testes. Og produktionschefen bad lige frem om at få fremprovokeret nogle crash, så hun kunne opleve, hvordan maskinen reagerede.

– Og hun var tilfreds, men det var også imponerende. Ikke bare under demo’en, men også her i Hedensted har Jeti Tauro overrasket os positivt. Vi har virkelig jublet over maskinens evne til at køre med de mange forskellige medier. Det betyder en stabil og effektiv produktion, fortæller Henrik Clausen, og han tilføjer:

– Med den fleksibilitet og driftssikkerhed vi oplever på mange forskellige medier, kan jeg nu med sindsro sige ja til flere forskellige opgaver fra kunderne.

Fleksible farver og LED-teknologien giver også fordele

Henrik Clausen og en af medarbejderne i printafdelingen, der var ved at køre en opgave på den nye Jeti Tauro

En anden fordel ved maskinen er, at farverne er meget fleksible, hvilket specielt spiller en betydelig rolle på folieopgaver, forklarer Henrik Clausen. Og blækket har en fleksibilitet på  hele 200 procent, og så er det også Greenquard Gold-certificeret.

Som ovenfor nævnt har HL Repro et langt samarbejde med Agfa. Det betyder også, at de har en del Agfa-udstyr i print-afdelingen. Så når der kommer nyt udstyr fra samme leverandør, er produktionen allerede bekendt med fx software. I dette tilfælde Agfas Asanti, der blandt andet sørger for, at der spares på blækket. Det har betydning for driftsbudgettet. Agfa udvikler deres egne produkter både med hensyn til software, blæk og maskiner. Derfor matcher de hinanden perfekt.

I forhold til M’pressen, som var lidt af en strømsluger, oplever Henrik Clausen også en væsentlig strømbesparelse med den nye Tauro, som er forsynet med LED-teknologi. Det mærkes tydeligt, og vægtede også tungt i den samlede beslutning, da forskellige løsninger blev overvejet. 

Frigør personaleressourcer

Den nye Jeti Tauro 2,5 med onloader er ¾ automatisk, men den fås også i en manuel udgave. Henrik Clausen forklarer, at de med valget af en automatisk løsning også får frigjort personaleressourcer til andre opgaver, hvilket betyder meget i enhver virksomhed.

Jeti Tauro’en er en hybrid løsning, og det var absolut ikke et ønske fra Henrik Clausen, som tidligere ikke har været glad for hybridløsninger. – Men det er jeg nu, siger han med et stort smil.

Så kom der en virus – var det tid til investeringer?

Da beslutningen efter grundig research var besluttet, havde Mette Frederiksen og Covid-19 i mellemtiden lukket Danmark ned, og meget var gået i stå. Var det tiden til en ny investering lige nu?

Det blev overvejet, og beslutningen blev, at investeringen skulle ske som planlagt, for der var jo mange fordele ved en ny løsning. Så mens meget lå stille ude i erhvervslivet, fik HL Print installeret deres nye Jeti Tauro, som har produceret lige siden.

HL Repro og HL Print har klaret sig gennem hele krisen uden en eneste støttekrone, og ingen af de godt 70 ansatte har været sendt hjem.

Hos HL Repro, der blev startet tilbage i 1972, arbejder de blandt andet med fleksible emballageløsninger. Men de kan hjælpe deres kunder med de fleste grafiske løsninger. I deres digitale afdeling, HL Print, løser de mange forskellige typer af POS-opgaver på et væld af forskelligartede materialer fra papir, karton, plastplakater, kanalplader, selvklæbende folier, støjdæmpende materialer, og hvad der ellers efterspørges af materialer.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.