Forside / Nyheder / Medier / Kunstig intelligens – AI – giver mere ensartet kvalitet i papirindustrien

Kunstig intelligens – AI – giver mere ensartet kvalitet i papirindustrien

Kunstig intelligens benyttes mange flere steder, end vi i hverdagen tænker over. Kunstig ingtelligens er et redskab til at finde, genkende og sammenligne mønstre. Det hjælper os til at få mere ud af de data, vi alle samler.

Hos Metsä Board, som er producent af premium fiberplader, bruger de det nyeste inden for kunstig intelligens på de deres fabrik i Kemi til at forbedre køreegenskaberne i lineren i en af deres kunders, DS Smith, bølgepap-sortiment. Analyseløsninger og teknologi leveres af Valmet, der er en global udvikler og producent af procesteknologi, automatisering og ydelser til papirmasse-, papir- og energibranchen.

– Vores mål er løbende at videreudvikle den høje ydeevne for vores board- og linerkvaliteter. Når der produceres pap og liner, er der flere kvalitetsparametre, der skal afbalanceres mod hinanden. Med data direkte fra kundens konverteringslinjer kan vi finde den optimale kombination. Derudover kan vi overvåge forsyningskædens indvirkning på kvalitetsegenskaber, som fx foringens fugtindhold under transport, siger Ari Kiviranta, SVP Development hos Metsä Board.

Sidste år begyndte Metsä Board Kyro at bruge kunstig intelligens til kvalitetskontrol af deres falsekartonmaskine. Og Metsä Board fortsætter med at undersøge forskellige muligheder for at implementere kunstig intelligens i andre produktionslinjer.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.