Forside / Nyheder / Miljø / Den første EcoLeaf-metalliseringsenhed på en hybrid etikettrykmaskine
Indehaveren af Barthel-Gruppen, Micha Barthel, og direktør for ACTEGA Metal Print, Jan Franz Allerkamp fremviser stolte installationen.

Den første EcoLeaf-metalliseringsenhed på en hybrid etikettrykmaskine

L-Shop Team kampagnebanner

Barthel Gruppen – en af de største etiketprintere i Tyskland og Holland – har tilsluttet sig betaprogrammet med verdens første installation af en ACTEGA EcoLeaf Metallization-enhed på en digital og flexo etikettrykmaskine, fortæller ACTEGA Metal Print GmbH i en pressemeddelelse.

EcoLeaf-enheden, der for nylig blev installeret på en Mark Andy Digital Series HD-presse, giver Barthel mulighed for at tilbyde et alternativ til traditionel kold foliering. Fordi teknologien fuldstændig fjerner spild fra folieringsprocessen kan Barthel tilbyde en mere bæredygtig løsning til en bedre pris. Derudover kan Barthel Gruppen tilbyde nye former for dekorative effekter, herunder en regnbue af metalliske farver via overtrykning.

Øget bæredygtighed

– Vi er altid på udkig efter nye metoder til at styrke vores kunders brands, med effekter der falder i øjnene og øger detailsalget. Ved at finde og teste nye teknologier sikrer vi, at vi har øje med bæredygtige produktionsprocesser, der kan reducere vores miljøpåvirkning. EcoLeaf er et stort skridt i den rigtige retning og et værktøj vi vil bruge meget, forklarer ejeren af Barthel Gruppe, Mr. Barthel.

– Vores team har allerede kørt kommercielle job med EcoLeaf. Meget tyder på, at EcoLeaf vil give os en vigtig konkurrencefordel – samtidig med at vi sætter os i stand til dramatisk at reducere vores brug af folie. Vi kan også se, at vi med tiden vil være i stand til at udvide vores forretning med nye typer af spektakulære, dekorative og rentable metalliske etiketter, udtaler Mr. Barthel.

Frigørelse af vækstmuligheder

Barthel Gruppe – med hovedkontor i Essen – har specialiseret sig i at levere etiketter til nogle af verdens førende varemærker. I januar 2020 købte Barthel Gruppe kosmetikspecialisten eprint for at udvide sin portefølje. Virksomheden har nu tryk- og opbevaringsfaciliteter i hele Centraleuropa, så De kan betjene hele deres kundeportefølje.

Jan Franz Allerkamp, administrerende direktør for ACTEGA Metal Print, kommenterer:
– Det har været et privilegium at tilføje Barthel Gruppe til vores beta-program. Ikke alene er deres nye anlæg ved eprint kun en times kørsel fra os selv, men de deler også vores vision om bæredygtige og rentable metaleffekter på fremtidens emballager.

– Som vores første metalliseringsenhed i en hybridløsning kan vi ikke vente med at se, hvordan Mr. Barthel og hans team bruger vores teknologi til at udvikle deres forretning. Da eprint nu er en del af den større Barthel Gruppe, forventer vi, at EcoLeaf hjælper dem med at frigøre mange andre vækstmuligheder, slutter Allerkamp.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.