Forside / Nyheder / Jørgen Windelev fejrer 60 år som grafisk fabrikant
Fabrikant og kemigraf, Jørgen Windelev, fyldte 82 år lørdag 10. november og fejrer 60. års jubilæum den 14. november 2020.

Jørgen Windelev fejrer 60 år som grafisk fabrikant

Reklameland november 2020

Den 14. oktober 2020 er det 60 år siden, at fabrikant og kemigraf Jørgen Windelev etablerede selvstændig reprovirksomhed på Lindgreens Allé på Amager. Senere blev virksomheden Jørgen Windelev A/S grundlagt og de flyttede til den nuværende adresse på Valhøjs Allé i Rødovre.

Virksomheden specialiserede sig fra begyndelsen i at fremstille repro og trykforme til den grafiske branche, emballageindustrien samt etiket- og flexobrancherne. De første år leverede Windelev støbte gummi- og metalklicheer, der blev brugt til at trykke fx plakater, melsække, etiketter samt plastik- og papirsposer.

Mens produktionen tidligere var præget af håndværket, er Windelev i dag en højteknologisk og automatiseret virksomhed, der fx har udviklet og indført laserteknologi og robotteknologi i produktionen kombineret med høj håndværksmæssig kvalitet.

Virksomheden har formået at etablere sig som førende specialist på verdensmarkedet for højkvalitetsrepro og trykforme til emballageindustrien samt til tryk på plast og aluminium. Windelevs trykforme benyttes til at fremstille alt fra yoghurtbægre, øl- og sodavandsdåser til plastiktuber og plastspande.

I 2014 blev Windelev kåret som gazellevirksomhed af dagbladet Børsen og har i dag kunder i mere end 55 lande på samtlige kontinenter. Desuden har Windelev et tæt udviklingssamarbejde med flere internationale trykmaskinfabrikker og med øl- og sodavandsdåseindustrien, hvor virksomhedens kunder producerer omtrent 70 procent af alle dåser på verdensmarkedet.

Fortsat gang i udviklingsprojekterne

Blandt de udviklingsopgaver, som Jørgen Windelev igennem tiden har været primus motor i, er ny rasterteknologi, brug af laserteknologi, digital proofing til aluminiumsdåser og robotproduktion af ekstremt nøjagtige registreringshuller. Den seneste landvinding er en aftale med en eksisterende kunde – og verdens førende producent af drikkedåser – om et kvalitetsudviklingsprojekt, der skal sikre den ypperste billedkvalitet på dåser til øl og softdrinks. Windelevs specielle reproteknologi er direkte årsag til, at fotorealistiske illustrationer er mulige at overføre på dåser ved trykning af avancerede laserklicheer.

Jørgen Windelev fyldte 80 år i 2018 og er involveret både i det daglige arbejde og den strategiske udvikling af virksomheden. Den daglige ledelse varetages af adm. direktør Anders Aistrup samt salgs- og kommerciel direktør Richard Bunney, men Jørgen Windelev deltager over hele verden i kundebesøg og repræsentation samt med konsulentopgaver.

Med efterårets corona-opblussen er markeringen af det usædvanlige jubilæum 14. oktober udskudt indtil videre. De seks årtier vil blive markeret senere – tidspunkt og nærmere oplysninger vil fremgå af hjemmesiden windelev.dk og af virksomhedens firmaprofil på LinkedIn.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.