Forside / Nyheder / Marked / Kunne Gramo have været reddet?
Michael Nielsen, Louise og Erik Dyremose.

Kunne Gramo have været reddet?

Sign&Print Connect maj 21

Den triste meddelelse om Gramos konkurs nåede offentligheden i starten af oktober. Det er trist, fordi der både er tale om et af landets sidste bogbinderier, og fordi der altid er tale om faglige færdigheder og arbejdspladser som forsvinder, hvis de ikke videreføres af nogle andre.

Hvad værre er, er at der tilsyneladende var håb om en videreførelse, som desværre gik på gulvet i ellevte time. Således skriver Peter Wellander i Skive Folkeblad den 20. oktober:

”En genoplivning af bogbinderiet Gramo A/S i Balling ser ud til at være mislykket. Det konstaterer direktør Erik Dyeremose med beklagelse. Siden virksomheden indgav en konkursbegæring, er der ellers arbejdet ihærdigt på en løsning, som kunne redde arbejdspladser i Balling. Og på et tidspunkt i sidste uge, så det faktisk ud til at lykkes med et bud fra et bogtrykkeri (Johansen Grafisk) i Holstebro.
Men så kom der desværre et andet og højere bud – et bud fra et auktionshus – som slukkede håbet for Gramo.”

Sidenhen er man blevet bekendt med, at direktøren for den vindende budgiver også var vurderingsmand på Gramos konkursbo. Det vil med andre ord sige, at kurator har solgt konkursboets aktiver til den vurderingsmand, som var hyret til at registrere og vurdere værdien af boets aktiver.
Det er ifølge en artikel i Skive Folkeblad den 22. oktober ikke i overensstemmelse med konkurslovens bestemmelser.

Du kan læse de forskellige artikler på skivefolkeblad.dk ved at søge på Gramo.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.