Forside / Nyheder / Miljø / Nyt InterioJet vandbaseret inkjet-printsystem til interiør

Nyt InterioJet vandbaseret inkjet-printsystem til interiør

InterioJet 3300 er et multi-pass, vandbaseret inkjet-system til print på dekorationsmedier, der bruges til indretning, fx laminatgulve og møbler.

InterioJet er bygget på den samme inkjet-printplatform som Agfas Jeti Tauro LED UV løsning til sign- og printapplikationer. InterioJet 3300 kører med samme stabile produktion som Jeti Tauro. InterioJet er forsynet med printhoveder, blæk og et tørresystem, der er indstillet til vandbaseret pigmentblæk.

– InterioJet 3300 vil fremskynde transformationen fra analog til digitalprint inden for laminerede medier, udtaler Tom Cloots, direktør for Industrial Inkjet for Agfa. – Det er den ideelle omkostningseffektive løsning til mellemstore og korte produktionskørsler.

InterioJet kan printe på to ruller ad gangen – hver med en bredde på op til 155 cm og en vægt på op til 600 kg – med en hastighed på op til 340 kvm i timen. Printkvaliteten er fin med kontrast, skarphed og farvemætning, der matcher typiske dekorative industrifarveprofiler.

InterioJet kører med Agfas ‘Thin Ink Layer’-teknologi og har et lavt blækforbrug, hvilket reducerer produktionsomkostningerne og klimapåvirkning. Det kan uden problem kombineres med forskellige imprægnerings- og lamineringsprocesser.

Asanti styrer workflowet

I lighed med Agfas bredformat inkjetprintere benytter InterioJet Agfas Asanti-workflow-software, der øger systemets ydeevne ved at kontrollere, forenkle og automatisere hele udskrivningsprocessen fra prepress til efterbehandling. Asantis omfattende integration af filhåndtering, farvestyring og preflight sikrer en fejlfri proces.

Det miljøvenlige blæk

Agfa har udviklet det miljøvenlige vandbaserede pigmentblæk til InterioJet. Blækket er lys- og vandfast og bruger specifikke pigmenter, der giver en høj farvedækning. De har vist sig at være en perfekt pasform til standard laminering produktionsprocesser. Blækker er velegnet til print af fx træ- og naturstensdesign, som fx marmor, uden overfladebehandling.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.