Forside / Nyheder / Marked / Pilotprojekt: Digital integration mellem trykkeri og papirleverandør
Som figuren indikerer, er forbindelsen mellem trykkeri og papirleverendør kun første led i et netværk, som udviklerne gerne ser spreder sig til hele branchen.

Pilotprojekt: Digital integration mellem trykkeri og papirleverandør

Heidelberg lancerede i sommer den digitale industriplatform Zaikio i samarbejde med trykkeriet Meinders & Elstermann (M&E) og papirproducenten Sappi. Nu indledes det første pilotprojekt.

Ideen er at tilvejebringe en bro mellem trykkeriets it-systemer og dets leverandører. M&E og Sappi vil bruge platformen til at optimere den digitale indkøbsproces for papir. M&E’s ordrer bliver samlet i ledelsesinformationssystemet (MIS) – i dette tilfælde Prinect Business Manager – og logget som ordrer til den gældende pris på bestillingstidspunktet. Efter godkendelse af indkøbspersonale vil disse ordrer blive overført direkte til Sappis ERP-system. De gengælder ordren med information om tilgængelighed og leveringsmuligheder.

Denne proces lægger grundlaget for fuldautomatiske ordrer baseret på forskellige faktorer, såsom det aktuelle papirforbrug og lagerniveau. Som pilotkunde leverer M&E vital feedback til den videre udvikling af Zaikio-platformen.

Det er for konstant at udvikle deres konkurrencedygtig M&E indgår i dette projekt. På produktionsfaciliteten nær Osnabrück i det nordlige Tyskland trykker de primært kommercielle produkter. Produktionen er allerede meget effektiv, men med M&E’s nylige fusion med Ortmeier Medien – der omfatter yderligere to produktionssteder og 200 medarbejdere – kræves der yderligere automatisering og procesforbedringer. Et stort antal papirordrer placeres gennem IGEPA hos den vigtigste leverandør, Sappi.

Automatisering af indkøbsprocesser er nøglen

For både M&E og Sappi er en komplet automatisering og digitalisering af adskillige indkøbsprocesser et nøgleværktøj til at øge produktiviteten og reducere omkostningerne.

– Det er kernen i Sappis strategi at gøre trykte medier hurtigere, mere effektive og endnu mere konkurrencedygtige for at fremhæve deres relevans og fremtidige levedygtighed i mediebilledet. Vi glæder os derfor meget over udviklingen af en digital industriplatform til print. Dette giver os mulighed for at komme tættere på vores slutkunder og samtidig digitalisere forretningsforbindelser, især i standardsegmentet. Så kan vi forbedre serviceniveauer, reducere fejlprocent og samtidig øge effektiviteten betydeligt, udtaler Flavio Froehli, salgsdirektør Commercial Print hos Sappi.

Jens Rauschen, administrerende direktør for M&E, tilføjer:
– Vi er glade for at øge automatiseringen af vores indkøbsprocesser betydeligt med Zaikio og Sappi-teamet. Zaikio-konceptet har overbevist os. Ved at integrere platformen i vores proceslandskab forventer vi at reducere de mange berøringspunkter i bestillingsprocessen og at øge den samlede produktivitet på dette område markant.

– Med M&E og Sappi som pilotbrugere får Zaikio et vigtigt signal til andre i branchen, og opmuntrer dem til også at blive involveret, hvilket gør det til et vigtigt skridt i etableringen af platformen, siger Zaikios administrerende direktør Matthias Prinz.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.