Forside / Artikler / Anders Grønborg: Vi var heldige. Timingen var med os.
Anders Grønborg skifter tryksagerne ud med pizzaer

Anders Grønborg: Vi var heldige. Timingen var med os.

Anders Grønborg startede Lasertryk.dk sammen med Esben Mols Kabell. Historien kender de fleste i branchen. De to skabte en succes på det skandinaviske marked. Nu har Anders Grønborg, som vi skrev i sidste uge, valgt at træde ud af direktionen i Scandinavian PrintGroup, som er koncernen bag blandt andet Lasertryk.dk.

Vi har talt med Anders Grønborg for at høre lidt om rejsen fra at være festarrangør til at have skabt Nordens største trykkeri, og hvad der så skal ske nu.

Hvad er de største bedrifter, du oplevede på rejsen?

– Det har været en fantastisk rejse. Den har godt nok været både sjov og spændende. Vi har haft tusindvis af små forbedringer, der hver især har været en bedrift. Og vi har været gode til at få lidt størrelse. Vi tænkte digitalt fra starten, og her var timingen klart med os. Vi kom samtidig med internettet. Så vores største bedrift var måske, at vi startede med IT og digitalisering. Kunderne betjente sig selv. Og de kunne lide den valgfrihed, der følger med selvbetjening. Men vi fandt hurtigt ud af, at vi skulle køre ”online med et tvist”. Alle kunder fik deres egen kontaktperson. Det var værdsat, fortæller Anders Grønborg.

Siden starten har ”Lasertryk-duoen” formået at vækste virksomheden, og de har også kørt med overskud hvert eneste år. Beviset på deres vækst kan også ses af de mange Gazeller, de har modtaget.

Den foreløbige kulmination på Lasertryks rejse og den største bedrift, må nok siges at være salget af virksomheden til den tyske trykkeri-koncern, Onlineprinters. Det var efter salget fortsat Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, der udgjorde direktionen i virksomheden, og det var dem, der stod for den fortsatte udvikling af Lasertryk.dk og Scandinavian PrintGroup. Nu har Anders Grønborg så overladt den del til Esben Mols Kabell.

Markedsføringen hjalp væksten på vej

– Vores resultater blev hjulpet godt på vej af vores lidt aggressive markedsføring. Scandinavian PrintGroup består af en række virksomheder, og alle har skulle løbes i gang. Men på hver sin måde. For eksempel krævede Scandinavian Book, en helt anden markedsføring end vi tidligere har benyttet, for det var en helt anden målgruppe. Det var spændende udfordringer, fortæller Anders Grønborg, der har stået i spidsen for markedsføringen i virksomheden, hvor Esben Mols Kabell har stået for produktionen.

Det startede med fester, og festkulturen lever også i Lasertryk.dk

– Det sociale har været godt at arbejde med. Og i dag fortryder jeg lidt, at jeg i dagtimerne lukkede mig så meget inde på kontoret for at få arbejdet gjort. Men vi har haft en fed festkultur, som har opvejet det lidt. Og jeg er stolt af, at vi har en lav personaleomsætning.

Har du et godt råd til nye iværksættere?

– Det gælder om at komme i gang, og det gælder om at få lidt størrelse, lyder svaret fra Anders Grønborg.

Hvad med fremtiden. Hvad skal du nu?

– Lige nu fortsætter jeg med at hjælpe ILD.PIZZA videre. Det startede jeg sammen med Esben for et par år siden, lige som vi for eksempel også har Anodyne, som forhandler kropskorrigerende beklædning. Vi har store planer for pizza-virksomheden. Vi har lige nu 15 lejemål. Ikke alle er indrettet endnu, men Pizzari nummer otte åbner vi lige om lidt i Højbjerg, og om et år har vi nok 25 pizzarier rundt omkring i provinsen, fortæller Anders Grønborg.

Har du andre planer?

– Jeg kunne måske også finde på at investere i nogle ejendomme. Og jeg vil ikke udelukke, at jeg også godt kunne finde på at være lidt aktiv i iværksættermiljøer. Ikke så meget som investor men mere som sparringpartner.

– Jeg kunne også godt finde på noget helt nyt. Måske inden for restaurantbranchen. Men det skal være spændende mennesker, jeg skal samarbejde med. Jeg er jo så heldig, at jeg kan ”nøjes” med at lave, hvad jeg gerne vil, slutter Anders Grønborg vores samtale.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.