Forside / Nyheder / Kommunikation / Vi foretrækker papir, men skærmen skal være lige ved hånden

Vi foretrækker papir, men skærmen skal være lige ved hånden

En undersøgelse foretaget af Bjerg Kommunikation tilbage i 2017 viste at 77 procent af befolkningen foretrak papir, når de skulle læse længere faglige tekster. Og specielt de unge foretrak i højere grad papir, når de skulle læse længere faglige tekster. Denne tendens holder stadig, viser en ny undersøgelse, som Bjerg Kommunikation har foretaget i år. Til gengæld foretrækker de unge mellem 18 og 29 år i signifikant højere grad end resten af befolkningen digitale tekster, når de skal arbejde med teksten på andre måder end at læse koncentreret. De unge mener, at skærmen er “meget” eller “lidt” bedre, når de skal tage noter, genfinde tekststykker, søge i en ikke læst tekst, orientere sig i en tekst eller dele en tekst.

Som det fremgår af ovenstående, foretrækker mange i første omgang papirmediet, men vi skal også være opmærksomme på, at udvikle videre på formidling via skærme. Der er et stort potentiale i at skrive målrettet til skærmene, skriver de på Bjerg Kommunikation. Du kan læse mere om undersøgelsen og Bjerg Kommunikation på bjergk.dk

Billedet er lån fra Bjergk.dk

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.