Forside / Artikler / Investerede digitalt og fik de flere ledige mandetimer, der blev behov for
Oluf Immersen, Trykkeriet Friheden, fortæller at det er blevet til 2.6 millioner print siden Konica Minolta'en blev installeret i oktober 2019.

Investerede digitalt og fik de flere ledige mandetimer, der blev behov for

I Nors ved Thisted i Thy ligger Trykkeriet Friheden. Det blev startet tilbage i 1991 af Mariane og Oluf Immersen. Dengang i lejede lokaler, men nogle år senere flyttede de til egne lokaler i Nors lige uden for Thisted.

Oluf Immersen kom som 16-årig i lære hos Wadmann Bogtryk og Offset, så han har en lang karriere i trykkeribranchen. Som selvstændig har han løbende fulgt med udviklingen, og har implementeret den nye teknologi efterhånden som den er blevet introduceret. Fx var Trykkeriet Friheden et af de første trykkerier herhjemme, der fik installeret CtP, fortæller Oluf Immersen. Og der kom også tidligt digitalt produktionsudstyr ind i trykkeriet. Det er senest blevet opdateret sidste efterår, hvor de fik en Konica Minolta C6100 med efterbehandling installeret.

”Oluf opfinder”

Udover at være trykker, så har Oluf Immersen de seneste tre år også leget opfinder. Han har ideer, som bliver afprøvet, justeret, afprøvet og justeret. Det tager tid og koster både penge og lidt på timerne såvel fri- som arbejdstiden, så tid er ikke det Oluf Immersen har mest af.

Den digitale løsning viste sit værd i marts måned

Alligevel måtte han sige farvel til virksomhedens bogbinder, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned første gang tilbage i marts måned i år. I den situation var det så fantastisk, at de havde deres nye digitale produktionsmaskine med efterbehandling.

– Ja, det var genialt, at vi havde investeret i den nye Konica Minolta C6100. Det betyder, at jeg kan spare en medarbejder, jeg ikke længere havde råd til, fortæller Oluf Immersen, og han fortsætter:

– Med vores nye digitale løsning kommer for eksempel hæfter og bøger helt færdige ud af maskinen. Og vi sparer al bogbindarbejdet.

En af årsagerne til at valget faldt på at udskifte den eksisterende digitale printer med en Konica Minolta-løsning, skal blandt andet findes i et godt og tillidsfuldt samarbejde med Hans Jensen, der er PreSales Supporter hos Konica Minolta, men en anden vigtig begrundelse er, at Konica Minoltas udstyr kører med fødevaregodkendt toner.

2.6 millioner print

Den nye digitale produktionsmaskine blev installeret i oktober sidste år, og den har et års tid efter kørt 2.6 millioner print.

– Vi er rigtig glade for printeren. Den sparer som nævnt mange mandetimer for mig, og i dag kører en stor del af vores opgaver digitalt. Men emballageopgaver kører vi fortsat i offset, lige som der også er andre opgaver, hvor vi benytter offset-maskinen, uddyber Oluf Immersen.

Forenings- og kirkeblade fylder pænt i produktionen hos Trykkeriet Friheden. De producerer også en del ”by-blade”. Nogle også hvor de midterste otte sider er et indhæftet kirkeblad. På den måde bliver der sparet på omdelingsudgifterne.

En anden type opgave, der fylder hos Trykkeriet Friheden er auktionsblokke/kassesedler. Så der er en del kunder inden for fiskeindustrien. Kunderne skal også for størstepartens vedkommende findes lokalt, men en ikke helt lille gruppe kommer også fra København og resten af Danmark. For eksempel er Københavns Kommune en god kunde, fortæller Oluf Immersen.

Miljøomstilling

Selv om Trykkeriet Friheden har fået et ry for miljørigtig produktion, hvilket de også lever op til, fortæller Oluf Immersen, så har de ikke tidligere haft nogen milljøcertificeringer, men nu er de ved at færdige med et GCO-forløb (Grøn Cirkulær Omstilling).

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.