Forside / Nyheder / Marked / Esko sælger Kongsberg

Esko sælger Kongsberg

Esko, som udvikler software- og hardwareløsninger til emballage-, label- og storformatsektoren, har valgt at sælge deres skærebords-division – Kongsberg – til investeringsfonden OpenGate Capital.

Det planlagte salg inkluderer den oprindelige forsknings- og udviklingsfacilitet i Kongsberg i Norge samt produktionsfaciliteterne i Tjekkiet. Salget er betinget af godkendelse hos myndighederne i de respektive lande.

– Hos Esko vil vi koncentere vores indsats om at levere end-to-end workflow-løsninger til vores kunder på tværs af emballageforsyningskæden. Fra brands over premedia til emballagetrykkerier og konveteringsvirksomheder. Med et skærpet fokus kan vi hjælpe vores kunder med at digitalisere, automatisere og forbinde deres operationer, så de kan realisere den vækst og effektivitet, som digital transformation tilbyder. Jeg er overbevist om, at OpenGate vil være et stærkt, strategisk hjem for Kongsberg, og at de medarbejdere, der følger med virksomheden, vil trives i deres nye organisation, siger Mattias Byström, præsident for Pantone, Esko, X- Rite og AVT.

Kongsberg blev grundlagt i Norge i 1965, og Esko (dengang Barco) købte Kongsberg i 1998.

Kunder med Kongsberg-systemer kan forvente ”business as usual”, da de fleste af de ansatte, der i øjeblikket betjener dem, fortsætter i den nye organisation. Forhandlerforhold vil blive overført til Kongsberg PCS, hvilket betyder, at kunder, der har købt Kongsberg-borde gennem forhandlere, også drager fordel af det uafbrudte aftaleforhold.

Det nye Kongsberg PCS-selskab vil blive ledet af Stuart Fox. Han er en af mange erfarne eksperter inden for digital efterbehandling, der flytter over fra Esko for at skabe en solid base for Kongsberg PCS-lederteamet.
– Vi er begejstrede for denne ændring og de nye muligheder, som udskillelsen af Kongsberg giver, udtaler Stuart Fox.

OpenGate Capital ser muligheder for at udvikle Kongsberg-forretningen ud over emballageapplikationer, ved at udvide produktporteføljen og ved at udvide sortimentet af værktøjs- og forbrugsvarer.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.