Forside / Nyheder / Marked / Vækst i personaliserede print og gaveartikler bag gigantisk HP-investering
Billedet er lånt hos HP.

Vækst i personaliserede print og gaveartikler bag gigantisk HP-investering

Shutterfly, en af verdens førende onlineforhandlere af personaliserede produkter, investerer i mere end 60 nye HP Indigo digitale trykmaskiner for at øge produktiviteten i sit sortiment af fotobaserede og personaliserede produkter, herunder fotogaver, fotobøger, skoleportrætter, postkort og gaveartikler.

Aftalen med Shutterfly er den hidtil største kundeordre for HP Graphics-forretningen. Den inkluderer tre forskellige maskintyper: HP Indigo 100K digitale trykpresser i B2-format, HP Indigo 12000 digitale trykpresser samt en betydelige investering i rullebaserede fotoprintere for at omdanne skolefoto til en digital proces.

– I løbet af vores mere end 20-årige historie har Shutterfly forpligtet sig til at investere i den bedste og mest innovative teknologi til at drive vores forretning og levere produkter af høj kvalitet til vores kunder, siger Shutterflys COO Dwayne Black. – Denne seneste opgradering af vores HP Indigo-flåde er en fortsættelse af vores strategi om at investere i kvalitet, produktivitet og innovation. Den hjælper os med at levere produkter af endnu højere kvalitet til vores kunder, endnu hurtigere på et tidspunkt, hvor deling af håndgribelige minder er vigtigere end nogensinde.

Stor vækst i personaliserede foto- og gaveartikler

Det globale marked for personaliserede foto- og gaveartikler forventes at nå en værdi på over tre milliarder dollars ved udgangen af 2026 med en gennemsnitlig årlig vækst på 8,1% i perioden 2021-2026. Til sammenligning var markedet i 2019 på knap 1,8 milliarder dollars (1).

– Håndgribelige og personaliserede oplevelser bliver i stadig større grad efterspurgt af mere kvalitetsbevidste forbrugere. Hos HP Indigo er vi stolte af at være Shutterflys leverandør, som skal imødekomme disse krav, siger Haim Levit, general manager, HP Indigo.

Installation over de næste 18 måneder

I denne seneste bølge af installationer investerer Shutterfly på tværs af tre HP Indigo-pressegenerationer og -formater. Shutterfly var en af de første kunder som den nye HP Indigo 100K, designet til høj produktivitet og non-stop-printing, i Indigos berømte digitale offset-lignende kvalitet. Shutterflys nye HP Indigo 12000 trykpresser er indkøbt til det formål at kunne levere på et bredere udvalg af farver og materialer, inklusive syntetiske, metalliserede og canvas-applikationer.

Presserne installeres på fire produktionsfaciliteter i Shakopee, Minnesota; Fort Mill, South Carolina; Tempe, Arizona; og Plano, Texas i løbet af de næste 18 måneder.

For at holde produktionen på det højeste niveau drager Shutterfly fordel af HP PrintOS, den skybaserede PSP-styringsløsning, til at overvåge pressernes produktivitet i realtid for at holde pressens oppetid maksimalt.

1) Ifølge 2020 Photo Printing and Merchandise Market Report udgivet af 360 Market updates, august 2020.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.