Forside / Nyheder / Ledelse / Herning Folkeblad køber OTM
Billedet er lånt fra OTMs hjemmeside

Herning Folkeblad køber OTM

OTM har en historie, der går helt tilbage til 1974, hvor tre lokalavisindehavere gik sammen om at starte et fælles trykkeri i Ikast. Kundekredsen voksede til flere end de tre ejeres produkter, og ejerkredsen blev udvidet med Aars Avis og Brande Bladet.

I 2005 nedlagde Herning Avistrykkeri sit eget trykkeri og flyttede trykmaskinerne til OTM, som fik opført nye produktionslokaler. I 2012 købte OTM Trykcentralen i Viby.

Den 6. januar i år kunne man så i Herning Folkeblad læse, at Mediehuset Herning Folkeblad nu er hovedaktionær i OTM med 95 procent af aktierne. De sidste 5 procent ejes af Aars Avis.

Tror på den trykte avis

I Herning Folkeblad fortæller folkebladets direktør om sin tro på, at det trykte medie endnu har mange år foran sig.

– Vi tror på, at der er mange år endnu med trykte aviser. Dommedagsprofeter har jo siden år 2000 talt om, at avisen var død. Det er den på ingen måde. Bare i vores koncern har vi 100.000 læsere om ugen til vores tre dagblade. Det fortæller, at der er rigtig mange læsere, der lægger vægt på at få nyheder på papir – og ofte i supplement til de digitale nyheder, lyder udtalelsen i avisen fra Alex Nielsen.

Der er 19 faste medarbejdere på OTM, hvis fulde navn nu er OTM Avistryk Herning-Ikast A/S, plus en del faste løsarbejdere. Med købet af aktiemajoriteten sikrer Mediehuset Herning bevarelsen af et selvstændigt og lokalt trykkeri.

– Der er kun seks trykkerier tilbage vest for Storebælt. De fem er bundet op på Jyllands-Posten og Jysk Fynske Medier, som er de to store mediekoncerner i Vestdanmark. Og så har vi det sjette trykkeri, som er uafhængigt af de store koncerner, fortæller Alex Nielsen i artiklen i Herning Folkeblad.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.