Forside / Nyheder / Miljø / Ricoh indgår vigtigt partnerskab om bæredygtige tekstilfarver

Ricoh indgår vigtigt partnerskab om bæredygtige tekstilfarver

Ricoh åbner for, at deres printhoveder kan anvende Farbenpunkts nye tekstilblæk, PeractoJet. Samarbejdet gør det muligt for Ricoh- og OEM-kunder at konkurrere på det meget attraktive marked for digitalt tekstiltryk ved at reducere miljøpåvirkningen markant.

Ifølge Ricohs pressemeddelelse står traditionel farvning og behandling af tekstiler for 20% af verdens spildevand. Modeindustrien genererer 10% af den årlige globale kulstofemission. For at imødegå dette leverer Ricoh nu et robust, miljømæssigt ansvarligt alternativ til digitalt tekstilprint ved at parre sin brede printhovedportefølje med Farbenpunkts Peracto-teknologi.

Ifølge Farbenpunkts hjemmeside har deres nye tekstilfarve-teknologi følgende fordele:

  • Intet behov for for- eller efterbehandling af tekstiler
  • Én blæktype til alle typer fibre, både syntetiske og naturlige
  • Intet behov for gennemvaskning af farver, hvilket resulterer i store besparelser på vand og energi
  • Fiksering ved varmluft med en relativt lav temperatur på 140 ° C – 160 ° C.
  • Leverer en hurtig fikseringstid på to til fire minutter.
  • Opfylder alle branchespecifikationer til farvefasthedstest til vask, våd og tør gnidning, lysegenskaber og ældning.
  • Er i overensstemmelse med REACH (EU-forordningen om registrering, evaluering, godkendelse og begrænsning af kemikalier)
  • Har opnået et OEKO-TEX Eco-Passport
  • Kan anvendes i alle traditionelle digitale og analoge tekstiltrykteknologier

Graham Kennedy, direktør, Industrial Print, Ricoh Europe, siger: – Dette samarbejde bygger på Ricohs mangeårige historie med innovativ udvikling af inkjet-hoved og giver os mulighed for at støtte en produktionssektor på udkig efter måder at tackle det voksende spørgsmål omkring bæredygtighed på. Digital produktion af tekstiler med stærkt reduceret vandspild og eliminering af energiintensive trin før og efter behandling giver enorme miljøfordele. Vores partnerskab med Farbenpunkt er gode nyheder for producenter og deres aktionærer, tekstilprintere og forbrugere.

Farbenpunkt administrerende direktør, Etienne Steveninck, tilføjer:
– At arbejde med Ricoh giver os mulighed for at bringe dette højtydende, alsidige blæk til et bredere publikum. Det vil gøre det muligt for tekstilproducenter at producere store mængder tekstileer, og samtidig opfylde bidrage til bæredygtigheden på vores planet. De to virksomheder passer naturligt sammen da fokus på vores miljø også er en del af Ricohs DNA.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.