Forside / Nyheder / Marked / TrykTeam og H-Emballage køber Nova-Print
Indehaver og direktør hos TrykTeam Svendborg, Torben Jeppesen, køber sammen med H-Emballage etiketfabrikken Nova Print.

TrykTeam og H-Emballage køber Nova-Print

Vikiallo kampagnebanner november 2021

Det er ikke længe siden, at vi kunne fortælle om TrykTeam Svendborgs investering i en spritny Heidelberg trykpresse. Imens den er ved at blive færdiginstalleret, kommer nyheden om, at TrykTeam, sammen med H-Emballage, har købt etiketfabrikken Nova-Print A/S Danmark i Odense. En større etiketvirksomhed, der, blandt andre, har Arla, Royal Unibew og Carlsberg blandt sine kunder.

– Det Nova-Print laver, ligger meget i forlængelse af det vi laver, fortæller direktør Torben Jeppesen fra TrykTeam. Det gælder etiketter til tobak og fødevarer samt øl- og mineralvand. Ved at skabe dette samarbejde mellem tre virksomheder, får vi mulighed for at blive endnu stærkere i serviceringen af de store kunder med både en større produktportefølje og bedre back-up faciliteter. Det betyder meget, når vi har med store løsninger og logistiske opgaver at gøre. Og vi åbner også mulighed for bedre at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel efter mindre oplag fra fx micro-bryggerierne.

Det er især fleksibiliteten med TrykTeams nye Heidelberg trykmaskine der kommer i spil, når det gælder de mindre oplag. Med meget korte omstillingstider, kan selv meget små oplag produceres rationelt og omkostningseffektivt. Men også den ”gamle” 8-farve offsettrykmaskine kan have fundet sig et nyt liv i samspillet Nova Print. Den skønnes fortsat at være effektiv, når det gælder produktion af større oplag. Torben Jeppesen fortæller:

– Det er en stærk partner vi får i Nova Print. Med deres kompetencer, især inden for flexotryk, vil de medvirke til at vi sammen kan fastholde og udvikle vores kundebase med denne kombination af flexo- og offsettryk faciliteter. Med den nye ejerstruktur kan vi også sikre, at opgaverne kører der, hvor vi får den mest effektive udnyttelse, til glæde for både for kunderne og os selv.

H-Emballage udspringer af Højrup Æskefabrik, der i sin tid blev købt af Emballagegruppen. I 2017 startede sønnen af stifteren, Jesper Christensen, virksomheden op igen og har specialiseret virksomheden i udvikling af emballagedesign, samt avancerede stanse- og klæbefunktioner. De er den perfekte partner for de to flexo- og offsettrykkerier siger Torben Jeppesen.

Nyt selskab og nyt navn

Det nye selskab kommer til at hedde Nova Print A/S DK, hvor det gamle hed Nova-Print A/S Danmark. I bestyrelsen sidder Torben Jeppesen og ejeren af H-emballage, Jesper Christensen, samt den hidtidige direktør i Nova-Print A/S Danmark, Ragnar Eiler Brynildsen. Torben og Jesper repræsenterer 80% af aktierne mens de sidste 20% ejes af det norske selskab Nova Group International. Tidligere fabrikschef Uffe Jeppesen bliver udnævnt til administrerende direktør.

De tre selskaber har tilsammen en omsætning på over 100 mio. og har mere end 80 medarbejdere. Nova Print A/S DK bliver liggende på adressen i Odense, hvor den nye virksomhed lejer sig ind. Der bliver ikke umiddelbart nogle ændringer for medarbejderne, udtaler Torben Jeppesen.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.