Forside / Nyheder / Marked / Hop med på e-handelsbølgen og sæt gang i emballageproduktionen
Den nye PKG-675i Precision Packaging fra Konica MInolta.

Hop med på e-handelsbølgen og sæt gang i emballageproduktionen

En ny vandbaseret digital inkjet-printer gør det muligt at komme ind på markedet for karton- og papemballage i små oplag, Den øger muligheden for at tjene penge i det hastigt voksende e-handelsmarked. Det er Konica Minolta, der lancerer denne nye printer.

Det er nu, det sker

Pandemien har fremskyndet efterspørgslen efter e-handelsemballage med to til tre år sammenlignet med prognoser før COVID-19 pandemien. Det globale e-handelsemballagemarked havde en værdi på mere end 300 milliarder kroner i 2020, og 80% af denne værdi stod bølgepapemballage for. Det fortæller analyse- og konsulentfirmaet Smithers (tidl. Smithers-Pira) i rapporten ”State of the Packaging Indutsry 2020”.

Konica Minolta har, sammen med det portugisiske firma MTEX, arbejdet med udviklingen og markedsføringen af den nye printer i et par år. Nu er produktet og alle aftaler på plads, og Konica Minolta har eneret på markedsføringen i Europa.

Printeren

Den nye printer, Precision Packaging PKG-675i, gør det muligt for trykkerier, printhuse, konvertere og varemærkeejere at byde ind på 4-farvetrykning af pap- og kartonemballage i små oplag, og samtidigt sikre muligheden for højkvalitets print og individualiserede budskaber.

PKG-675i er baseret på Memjets VersaPass teknologi og har en opløsning på 1.600 x 1.600 dpi. Den anvender dråbestørrelser på helt ned til 1,2 picoliter. Så selv om farven er ret dyr på literprisen gør farveforbruget, at den er konkurrencedygtig på mindre oplag.
Farven er vandbaseret og er FDA-godkendt til indirekte kontakt med fødevarer.

Hastigheden er på 15 cm i sekundet eller 9 meter i minuttet. Man kan opnå den dobbelt hastighed (30 cm i sekundet) ved at reducere opløsningen til det halve i længderetningen.

PKG-675i kan printe på både pap og karton i en tykkelse på op til 15 mm. Det er ikke nødvendigt med inkjet-forbehandling, men det vil kunne øge kvaliteten. Printeren kan håndtere både hele ark og udstansede emballager i op til 120 cm i bredden. Ilægningen er manuel og det er den forbindelse vigtigt at slå fast, at den markedsføres som en entry-level maskine til småproduktioner.

Indføringen er udstyret med en ”web cleaner”, hvor en ioniseringsenhed bombardere mediet og frigør småpartikler, som så suges væk af en kraftig støvsuger. Dette for at undgå tilstopning af print-hovederne og for at opnå den bedst mulige print-kvalitet.

Marked og positionering

Det er helt afgørende at kunne producere små oplag med høj grafisk kvalitet. Efterhånden som e-handelsmarkedet udvikler sig, vil behovet for tilpassede emballager med stærke markedsføringsbudskaber bliver mere og mere efterspurgt.

Edoardo Cotichini, Senior Manager for Professional Print hos Konica Minolta Business Solutions Europe.

Edoardo Cotichini, Senior Manager for Professional Print hos Konica Minolta Business Solutions Europe, siger: – Væksten inden for e-handel er en af de definerende tendenser inden for emballageindustrien, og vil have stor indflydelse for alle i emballagesektoren. Især skal de være i stand til at reagere hurtigt og udvikle e-handelsspecifikke emballagedesign, der løser de iboende udfordringer ved postdistribution. Fremstilling af små, individualiserede oplag samt proof-of-concept prototyper i høj kvalitet er præcis det PKG-675i er udviklet til.

PKG-675i er positioneret som en entry-level løsning til dem, der vil producere små oplag men med den allerhøjeste fleksibilitet.
Prisen er ikke oplyst, men Konica Minolta nævner selv Xantés Excelagraphic i samme segment. Den koster, så vidt vides i omegnen af 100.000 Euro og er baseret på samme printhoved-teknologi. Den virker dog knap så robust som PKG-675i, og har ikke de samme features, så mon ikke PKG-675i ligger noget højere?

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.