Forside / Nyheder / Ledelse / Vikiallo fejrer de første 10 år
vikiallos domicil i smuk solopgang

Vikiallo fejrer de første 10 år

Den 1. marts i år er det præcis 10 år siden Kim Harris startede vikiallo som grossist til skilte- og printbranchen. Adressen var Albuen 68a i Kolding. Og det er den stadig, men antallet af kvadratmeter er seksdoblet.

I starten var der ikke så mange ansatte. Michael Callesen kørte som sælger på landevejen, Peter Junker som tekniker, Michael Larsen var virksomhedens IT-guru, Lotte Harris hjalp lidt her og der, og Kim var lagermand/intern sælger/bogholder/indkøber/diverse.

– Den oprindelige ide var, at vi skulle være 8-10 ansatte og sælge et smalt program af løsninger til skilte- & printproduktion, fortæller Kim Harris. I dag er der langt mere end en håndfuld. Der er 32 ansatte.

Kim Harris var ikke ny i gamet. 2,5 år tidligere havde han solgt New Wave Data. Men der kom flere og flere opfordringer fra tidligere kunder, der gerne så ham som ny leverandør igen. Det førte til vikiallo. Navnet skulle være helt unikt, og det måtte samtidig gerne minde om, at der udover arbejde også er en familie. Så bogstaverne er sammensat af to forbogstaver fra hvert af de fire medlemmer af familien Harris.

– Der blev taget godt imod os, og vi solgte fra starten mange printere og andet, men kunderne ville gerne, at vi kunne tilbyde et bredere sortiment, så vi var nødt til at få flere dygtige kollegaer, flere leverandører og mere plads. Lars Køpke kom med som investor så vi havde nok likviditet til den vilde vækst, vi stod overfor. Det har været en vild, spændende, hård og sjov rejse, og jeg synes vi alle, har klaret det godt. Det at vi i dag har et godt team, har en væsentlig markedsandel og regnes som en seriøs leverandør i branchen, skyldes hele teamet, lyder det fra Kim Harris.

Hvad har du sat størst pris på i forbindelse med opstarten af vikiallo?

– Det var utroligt dejligt at opleve den store opbakning fra tidligere kunder, og ikke mindst at vi kunne tiltrække agenturer og kolleger fra New Wave Data-dagene, svarer Kim Harris.

Det lyder næsten som en ”dans på roser”. Har det været det?

– Nej, det var hårdt. 80 timers arbejdsuge var helt normalt, og når jeg kørte mod syd sammen med familien, var det altid med en laptop i bagagen, og men de andre morede sig ved poolen, arbejdede jeg på hotelværelset. Der er ikke noget, der er kommet af sig selv. Men jeg synes også, at priskonkurrencen i markedet har været en hård udfordring. Hårdere end tidligere.

Tak for kunder, kollegaer, leverandører og samarbejdspartnere

Kim ville gerne holde en reception, så venner, kunder, kolleger med flere kunne komme forbi med en gave og få et glas bobler.

–  Men det går ikke lige nu, så vi må vente med at lade propperne springe. Grundet Covid 19 kan vi ikke gøre det lige nu. Men måske senere :o) Men uanset hvad og hvornår, er der en stor tak til kunder, kollegaer, leverandører og andre samarbejdspartnere. Uden jer havde det ikke været muligt.

Og slutkommentaren fra Kim Harris lyder: – Vi er klar til de næste 10 år. Så mon ikke der også kommer en lejlighed til boblevand. Print og Medier ønsker tillykke med jubilæet.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.