Forside / Nyheder / Medier / Sappi og HP løser udfordringen med suppe i papiremballage

Sappi og HP løser udfordringen med suppe i papiremballage

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Efterspørgslen efter genanvendelig, papirbaseret emballage som erstatning for mindre bæredygtige materialer er stigende. Papirproducenten Sappi og printerproducenten HP har slået sig sammen for at imødekomme disse behov. En ny papirbaseret løsning fra Sappi, der overflødiggør specielle belægninger eller lamineringer, er med succes blevet testet til brug i HP Indigo printere.

– HP Indigo samarbejder med Sappi for at validere højkvalitets substrater, der kan imødekomme vores kunders krav om at reducere emballagens indvirkning på miljøet. Samtidig udnyttes HP Indigos evne til at levere on-demand emballage af høj kvalitet med minimalt spild, siger Eli Mahal hos HP Indigo.

De nye udfordringer, som producenterne står over for, inkluderer små produktionsmængder fra blomstrende små nye mærker og opstartsvirksomheder, stigende efterspørgsel efter hurtigere produktion og levering, et stigende udvalg af produkter og en tendens til mere personlige kampagner.

Omfattende test af papirbaserede suppeposer

For at imødekomme fødevareproducenternes nye krav satte Sappi og HP Indigo sig for at teste deres teknologier op mod hinanden. Opgaven – at fremstille specielle papirbaserede og forseglede suppeposer – var en udfordring. Ikke alene skulle hver af poserne være unikt designet og personliggjort, med print i sølv og usynlig gul for at beskytte selve varemærket. Materialet skulle desuden kunne modstå og udholde de forskellige trin i produktionsprocessen fra print til videreforarbejdning med lak og forsegling.

Sappi har en meget omfattende portefølje af bæredygtige emballageløsninger og alternativer til fossilbaserede materialer på markedet. Valget faldt på Sappis Guard Gloss 4-OHG i en gramvægt på 91 g/m² for suppeposerne.

– Over 80% af materialet med højbarrierepapir stammer fra vedvarende kilder. Den papirbaserede emballageløsning gør yderligere specielle belægninger eller lamineringer overflødige, og materialerne kan genbruges i papirstrømmen, fremhæver Kathrin Böhmüller, Sappis salgssupportchef.

Udnyttelse af fordelene ved digital udskrivning

I HP Graphic Experience Center i Barcelona fik suppeposerne deres individuelle design. Holdet udviklede seks forskellige design, der udnytter HP Indigos VDP-funktioner (Variable Data Printing), for at imødekomme suppernes forskellige smagsvarianter.

Poserne blev printet på en HP Indigo 6K Digital Press, der bruger HP Indigos fulde farvepalette samt sølv og den specielle usynlige gule farve.

Efter trykprocessen blev poserne forbedret med en ekstra finish: En vandbaseret glansbelægning med høj varme- og ridsebestandighed for at undgå en ekstra laminering. Denne finish, ACTDigi Protective Coating AQ440125 fra ACTEGA, er specielt udviklet til markedet for fleksibel emballering. Den tilbyder en høj slidstyrke og hurtig tørring. Da den nødvendige påføringsmængde er meget lav, stemmer det overens med ideen om bæredygtighed. Vandbaserede belægninger er miljøvenlige, da de ikke indeholder opløsningsmidler, og ikke en har en negativ indvirkning på den senere genbrugsproces.

Da udskrivnings-, efterbehandlings- og forseglingsprocesserne nu kan tilpasses til mindre oplag, kan branchen imødekomme kravene i nye målgrupper, der inkluderer små og mellemstore mærker, nystartede virksomheder samt en ny generation af kunder, der ønsker mere individuelt designede emballageløsninger. Ved at bruge Sappis Guard Gloss 4-OHG kan kundernes efterspørgsel efter bæredygtige og genanvendelige løsninger også tages i betragtning.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.