Forside / Nyheder / Marked / Den første varioPRINT iX3200 installeret i Norden
Elanders har installeret Canons seneste arkprinter, varioPRINT iX3200.

Den første varioPRINT iX3200 installeret i Norden

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Vi kunne i december fortælle, at den grafiske virksomhed Elanders Sverige AB, der er et datterselskab i Elanders Group, er de første i Norden, der får installeret en Canon varioPRINT iX3200. Printeren er nu på plads i Elanders’ trykkeri i Stockholm.

Elanders Group har over 6.000 ansatte og findes i 20 lande, fordelt over fire verdensdele. Elanders Sverige AB har deres kundebase i hele Norden, der blandt andet omfatter detailvirksomheder, forlag og ejendomsmæglere. Blandt Elanders’ største kunder er det lokale amt, for hvem de årligt har til opgave at producere budgetrapporter inden for 48 timer. En anden stor kunde er aktiv inden for bilbranchen, og for denne kunde fremstiller Elanders manualer, der er personaliseret en-til-en med for eksempel sprog eller model version.

Mattias Olofsson, administrende direktør for Elanders Sverige AB.

Hos Elanders var de på udkig efter en fleksibel løsning til deres eksisterende digitale printerflåde, der kunne samle 95 % af virksomhedens produktionsvolumener i inkjet-teknologi. Mattias Olofsson, administrerende direktør hos Elanders Sverige AB, forklarer:
– For os er inkjet-teknologien løsningen for fremtiden. Med Canon varioPRINT iX3200 tilføjer vi en ny alt-i-én-printer. Med den vil vi kunne fremstille applikationer i den allerbedste kvalitet – som fx ejendomsmægler-brochurer – uden at gå på kompromis med produktiviteten, mediefleksibiliteten eller vores avance.

varioPRINT iX3200 bliver en del af Elanders’ eksisterende flåde af Canon-printere, der omfatter en ColorStream 6700 Chromera inkjet-rulleprinter, en varioPRINT 6000 TITAN sort/hvid-produktionsprinter, en imagePRESS C910 farveproduktionsprinter og otte imagePROGRAF-storformatprintere. Med tilføjelsen af varioPRINT iX3200-printeren består Elanders’ printerflåde i dag udelukkende af Canon-printere.

Større mediefleksibilitet og bedre miljø

– Vi har nu også muligheden for at tilbyde vores tjenester på nye markeder og producere nye applikationer, fordi varioPRINT iX3200 kan håndtere forskellige medietyper – som for eksempel let silkepapir og tykkere medier – og vi er ikke længere afhængige af specialbehandlede medier, siger Mattias Olofsson og tilføjer:
– Hvad enten det et A4-, B3- eller andet specifikt medieformat, kan vi trygt takke ja til alle opgaver og være sikre på, at vi kan levere den højeste kvalitet. Vi er spændte på at se alle muligheder med denne printer og glæder os til at kunne fremvise resultaterne for vores kunder.

Elanders lægger også vægt på de miljømæssige aspekter ved købet og fortæller, at varioPRINT iX-seriens vandbaserede farver har en høj ’de-inkability’, hvilket øger genanvendelsen af papiret. Sammen med printerens minimale solvent-udslip og at der ingen ozon-udslip er overhovedet, gør det arbejdsmiljøet meget mere behageligt.

Færdige manualer i ét huk

Nu hvor printeren er taget i drift, kan de se en markant forbedring af deres processer og  en mere omkostningseffektiv produktion. Med deres tidligere digitale produktionsprintere kunne de ikke printe applikationer som fx manualer i én gennemgang. Fremover vil vi kunne spare tid og fjerne nogle trin i produktionsprocessen ved at producere både indholdssiderne og omslagene på varioPRINT iX3200 i ét komplet, end-to-end-workflow – hvide ark ind, og færdigt produkt ud.

Simon Brejner, Nordic Category Head, Commercial Print, Canon, siger:
– Vi har haft et tæt samarbejde med Elanders i mange år og set, hvordan virksomheden er vokset på det kommercielle printmarked. Eftersom efterspørgslen efter små oplag er steget, var Elanders ivrige efter at implementere en løsning, der kunne matche offset-kvaliteten, samtidig med at de kunne udnytte fleksibiliteten ved digitale printteknologier. Med varioPRINT iX-serien er vi sikre på, at vi har leveret en løsning, der vil imødekomme alle deres behov. Vi glæder os til at fortsætte vores samarbejde med Elanders og til at imødekomme deres fremtidige behov.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.