Forside / Nyheder / Marked / Papirbogen har det godt

Papirbogen har det godt

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Danske Forlag har offentliggjort statistik over de danske forlags omsætning i 2020, som viser en omsætningsstigning på 5,6 %. Stigningen kan henføres til alle genrer, hvor især skønlitteraturen markerede sig med en markant stigning på 9,1 %.

Men også fag-og børnelitteraturen havde flotte stigninger på henholdsvis 5,8 og 3,7 %.
Salget af både digitale og trykte bøger voksede, men det var de digitale udgivelser, som med en stigning på 20,6 % tegnede sig for den store vækst. Især salget af lydbøger er nærmest eksploderet med ikke mindre end 58 %.

De trykte bøger steg med 1,1 % og står fortsat stærkt i markedet. De udgør 73,6 % af forlagenes omsætning. Online-handelen steg med 24,2% og opnåede dermed en markedsandel på 23,1 %. De fysiske boghandlere oplevede en mindre salgsnedgang på 3,3 %, som dog skal ses i lyset af dels forårets Arnold Busck-konkurs samt perioder med tvangslukninger af de fysiske butikker.

Formand for Danske Forlag, Lars Boesgaard, udtaler: – En omsætningsstigning på 5,6 % i et år med nedlukninger og Corona-restriktioner vidner om stor interesse for læsning og fordybelse. Vi glæder os over, at bogsalget er kommet godt og styrket igennem 2020. Nedlukninger har accelereret efterspørgslen efter især lydbøger, men det positive er, at det ikke skete på bekostning af den trykte bog, som har bevaret en stærk position.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.