Forside / Nyheder / Ledelse / Melsen Tech: ”Med tampontryk rammer vi noget unikt”
Joan Lausten i sine nye omgivelser hos Melsen Tech.

Melsen Tech: ”Med tampontryk rammer vi noget unikt”

Sign&Print Connect maj 21

Tampontryk er et efterspurgt og sofistikeret håndværk, når der skal trykkes på hightech-emner som frontpaneler og profiler på elektronisk udstyr. Derfor har Melsen Tech hentet en af landets førende tampontrykker, Joan Lausten, ind som leder for den nye tampontrykafdeling.

Hvor serigrafisk tryk er til tryk på plane flader, er tampontryk i en helt anden liga inden for trykketeknologi. Selve tamponen er lavet af silikone og kan derfor trykke på runde eller buede emner. Den kan trykke tæt på kanter, på ru overflader, ned i en fordybning eller på en ophøjning. Steder hvor serigrafi ikke kan komme til, skriver Melsen Tech i en pressemeddelelse.

– Tampontryk er samme kvalitet som serigrafi, men alligevel anderledes, fordi du har så meget mere fleksibilitet end ved serigrafi. Det er imponerende, hvor skarpt man kan trykke på et buet emne med en tampon, siger Joan Lausten, leder af Melsen Techs nye tampontrykafdeling og tampontrykker gennem 30 år. Hun tilføjer:

– Du kan købe en fancy trykmaskine, men operatøren skal stadig have føling med trykket, tamponen og farven. Det kræver en rolig hånd, tålmodighed og fordybning, men så bliver resultatet bestemt også derefter.

Joan har 30 års erfaring med tampontryk

Joan Lausten er en af Danmarks førende inden for sit felt – med en erfaring der ikke er kommet over natten. Da hun som 18-årig startede bag en tampontrykmaskine, hos det daværende Danprint, var der ingen til at lære hende op. Det var bare fremad og learning-by-doing – men så lærer man også at tænke kreativt og at gå struktureret til værks i problemløsningen, fortæller hun.

Alle kompetencer ét sted

Som de eneste i branchen i Danmark tilbyder Melsen Tech nu både serigrafisk tryk, digitaltryk og tampontryk på plast, metal og glas. Det er en stor fordel for kunderne, som i stigende grad vælger os, fordi de kan få det hele under ét tag. Direktør Marcus Holm uddyber:

– Med vores nye tampontrykafdeling rammer vi noget helt unikt, fordi vi tilbyder hele pakken inklusive dansk produktion, fleksibilitet og de bedste folk på opgaverne, som fx med Joan. Denne matrix af spidskompetencer gør os til systempartner, og at kunderne kun skal handle ét sted. Det er der både bekvemmelighed og besparelser i.

Følger med tiden

Joans første opgave er at få købt den rette maskine hjem, og valget er faldet på en femfarvet tampontrykmaskine, som er lige på trapperne. Der er lagt vægt på maskinens fleksibilitet og evne til at klare mange forskellige opgaver, for man ved aldrig på forhånd, hvilke emner kunderne kommer med.

– Melsen Tech er en virksomhed, som følger med tiden, ser fremad og gør sig tanker om fremtiden. Marcus ser muligheder, som jeg ikke selv havde tænkt på. Virksomheden udvikler sig hele tiden, og dén rejse vil jeg utroligt gerne være en del af og bidrage til, slutter Joan Lausten.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.