Forside / Nyheder / Ledelse / Grakoms formand får international post
Jesper Jungersen er nyudnævnt vicepresident i Intergraf

Grakoms formand får international post

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Jesper Jungersen, der er adm.dir. i Aller Tryk og formand for brancheforeningen Grakom, er i dag blevet valgt til vicepræsident i den europæiske brancheforening for print og digital kommunikation, Intergraf. Intergraf varetager interesser for fællesskaber i 19 europæiske lande, der tilsammen repræsenterer mere end 112.000 virksomheder.

Jesper Jungersen, adm. dir. Aller Tryk, Formand i Grakom, vicepresident Intergraf

Jesper Jungersen, der ud over posterne i Aller Tryk og Grakom også er en del af bestyrelsen i Dansk Arbejdsgiverforening, ser først og fremmest udnævnelsen som en cadeau til Grakom, som er medlem af Intergraf. Især på miljø- og klimaområdet har Grakom været med til at drive dagsordenen på europæisk plan. Blandt andet med udviklingen og udbredelsen af beregningsværktøjet ClimateCalc, der hjælper med at gøre tryksagers CO2-aftryk mere gennemsigtigt.

– Selvom Grakom repræsenterer interesser for et af de mindre lande i Europa, har vi allerede et rigtig fint samarbejde med organisationerne i de øvrige EU-lande via Intergraf om alle forhold, der berører branchen. Der er mange områder, hvor vi gør en forskel – og det kommer vi til at gøre i endnu højere grad fremadrettet. Jeg ser frem til at være med til at sætte dagsordenen i Intergrafs bestyrelse, fortæller Jesper Jungersen.

Mere dansk indflydelse i Bruxelles

Thomas Torp, adm. dir. Grakom

Samarbejdet på tværs af det europæiske fællesskab bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at mere og mere af den lovgivning, der sætter rammebetingelserne for virksomhederne, fastsættes i Bruxelles. Derfor ser den nyudnævnte vice president også frem til et øget samarbejde indenfor især områder som miljø og klima, arbejdsmarkedsforhold og uddannelse.

– Intergraf er et stort apparat, og der er flere og flere ting, vi arbejder sammen om. Jeg ser frem til at være med til at sikre, at Intergrafs kræfter koncentreres om de forhold, der har størst betydning for de danske virksomheder. Overordnet set betyder udnævnelsen mere dansk indflydelse i Bruxelles, forklarer Jesper Jungersen.

Fra Grakoms direktør lyder det: – Grakom spiller en central rolle i Intergraf. Vi er relativt små, men vi kæmper over vores vægtklasse. Det gælder særligt på miljø- og klimaindsatsen. Det kvitterer vores europæiske kollegaer nu for ved at vise denne tillid til Jesper Jungersen. Det er vi stolte af i Grakom.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.